2014. szeptember 8., hétfő

Erős volt a balkáni levegő a franciáknak

A spanyolok hétközi legyőzése után a Balkánra, pontosabban Szerbiába utazott a francia válogatott, hogy felkészülési mérkőzés keretein belül mérkőzzön meg déli szomszédunkkal. Kemény diónak bizonyult Advocaat csapata a gallok számára... 

Szerbia - Franciaország 1-1 (0-1)
Szerbia: Stojkovic - Ivanovic, Mitrovic, Nastasic, Kolarov - Gudelj (Kozmanovic 61.), Matic, Tosic - Markovic (Ljajic 86.), Djordjevic (Mitrovic 75.), Tadic (Djuricic 61.).
Franciaország: Lloris - Digne, Mathieu, Varane, Sagna - Schneiderlin, Cabaye, Pogba (Matuidi 74.) - Cabella (Lacazette 60.), Remy (Benzema 60.), Sissoko (Valbuena 82.).
G: Kolarov (80.) ill. Pogba (13.)

Habár Pogba góljának köszönhetően a franciák szereztek vezetést a 13. percben a szerb csapat abszolút nem játszott alárendelt szerepet, sőt a mérkőzés egyes periódusaiban még irányították is a játékot. Halkan azért megjegyeznénk, hogy a francia kapitány Deshamps több helyen változtatott a csapaton és kipróbált több játékost is, ez persze nem lehet kifogás. A szerbek játékán egyébként egyre jobban látszik a holland kapitány munkája, összeszedettek, keretük pedig igen erős. Mondhatni, hogy a fejlődés megkérdőjelezhetetlen, szemmel látható. Helyzetek mindkét oldalon akadtak, ám vagy Lloris, vagy Stojkovic óvta meg saját kapuját a góltól. A végjátékban aztán Kolarov betalált, egyenlítettek a szerbek, a találat egyben pedig a végeredmény beállítását is jelentette.


További barátságos mérkőzések:
Marokkó - Líbia 2-0
Paraguay - Egyesült Arab Emírátusok 0-0

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése