2014. szeptember 8., hétfő

EB-selejtező: Müller duplája német győzelmet hozott

Megkezdte a selejtezősorozatot a regnáló világbajnok is, mely roppant nehéz és küzdelmes mérkőzést vívott Skócia ellen. A győzelmet Müller duplájának köszönheti a Nationalelf, míg Dortmundban nagy az aggodalom, Reus a hosszabbításban ugyanis megsérült. 

Németország - Skócia 2-1 (1-0)
Dortmund, Signal Iduna Park 80209 néző; Vezette: Svein Moen
Németország: Neuer - Rudy, Boateng, Howedes, Durm - Kramer, Kroos, Müller, Reus (Ginter 90+2.), Schürrle (Podolski 84.) - Götze.
Skócia: Marshall - Whittaker, Hanley, Martin, Hutton - Anya, D. Fletcher (McArthur 58.), Mulgrew, Bannan (S. Fletcher 58.) - Morrison, Naismith (Maloney 82.).
G: Müller (18., 71.) ill. Anya (66.)
Sárga: Durm (72.), Müller (90+5.) ill. Hanley (50.), Morrison (76.), Mulgrew (90+1.)
Kiállítva: - ill. Mulgrew (90+4.)

Az argentinok ellenében elszenvedett csúnya fiaskó után immáron tétmérkőzés következett a regnáló világbajnok számára. Löw tanítványai ahogyan az várható is volt, roppant magabiztosan kezdték a mérkőzést, a labda alig volt a skótoknál. Az első valamirevaló helyzetet nyolc perc elteltével jegyezhettük fel, ekkor Thomas Müller szalasztott el egy hatalmas gólszerzési lehetőséget. Ami késik, nem múlik, tíz minutummal később rezgett a háló, ezúttal Müller nem hibázott, Rudy beadását követően fejjel bólintott Marshall kapujába. A 27. percre kanyarodva egy Reus bombát csodálhatott a Signal Iduna Park népes közönsége, ám a skótok kapuvédője káprázatos védést bemutatva őrizte meg csapata kapuját az újabb gól elől. Összességében sokkalta jobbak voltak a németek, ám a skótok játékában benne  volt a gól, így a Nathionalelf nem igazán dőlhetett hátra, hiszen egy gólos előny pillanatok alatt a semmivé lehet.

A második félidő elején aztán kis híján elolvadt a német előny, az Everton kiválósága Naismith találta el a jobb oldali kapufát, melyről a játékszer kifelé pattant. A 61. percben aztán Reus találta magát hatalmas helyzetben, ám amekkora volt a lehetőség, olyan rosszra sikeredett a befejezés. Idő közben a túloldalon ismét Naismith ficánkolt, nem lehettek nyugodtak a német szurkolók. Az egyre élénkebb skótok aztán a 66. percben betaláltak, Anya kapott remek labdát, s a saját térfeléről indulva gyalogolt a hazaiak tizenhatosáig, majd lőtt Neuer mellett a hosszúba. A németek játéka megállt, mintha valamit kivettek volna a gépezetből...! A bekapott gól után aztán összekapta magát Löw csapata, a 70. percben Götze vétette észre magát egy életerős lökettel, ám ezt még Marshall hárítani tudta. Az ezt követő szöglet után azonban újra rezgett a háló, Müller duplázott, mesterien csapott le a lecsorgóra. A folytatásban Götze előtt kétszer is remek helyzet adódott, ám a Bayern ásza nem tudott élni a helyzettel, míg a skótok több ízben is veszélyes kontrákat vezettek, ám komoly gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Esemény maradt a hosszabbításra is, előbb Reus kapott a lábához, a BVB szurkolók pedig a fejükhöz, megkezdődött az aggódás, a nemrégiben visszatérő klasszis fájdalmas arccal hagyta el a pályát. Mulgrew a hosszabbításban besárgult, majd két percre rá elrúgta a labdát sípszó után, amiért a játékvezető kiállította. Az utolsó szó Mülleré volt, a Bayern gólfelelőse kapufát lőtt, ez volt a mérkőzés záróakkordja. 

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése