2014. augusztus 19., kedd

Német Kupa: Szégyenteljes Schalke búcsú - eredmények

Hamar véget ért a 2014-2015-ös Német Kupa a Schalke 04 számára, ugyanis mindjárt az első fordulóban nagy falatnak bizonyult a harmadik ligás Dresden. A Hamburg is játszott a tűzzel, ám számukra a végén megadatott a továbbjutás. 

Dynamo Dresden (III.) - Schalke 04 2-1 (1-0)
G: Eilers (24.), Teixeira (50.) ill. Matip (78.)

Szalai Ádám ex-csapata a Schalke hatalmas meglepetésre nem bírt a harmadosztályba visszaeső Dynamo legjobbjaival, így hatalmas meglepetésre már az első fordulóban búcsúra kényszerültek. Eilers és Teiseira góljára késve jött a válasz, Matip csupán a 78. minutumban tudott szépíteni és bár a végén meleg volt a pite, a vendégeknek nem sikerült döntetlenre mentenie a mérkőzést.

Cottbus (III.) - Hamburg 2-2  - büntetőkkel 1-4
G: Zeitz (10.-büntető), Milhael (110.) ill. Westermann (70.), Van der Vaart (96.)

A Hamburg baja is meggyűlölt harmadosztályú ellenfelével , ám Zeitz büntetőjére a második félidőben Westermann válaszolt, így hosszabbítás következhetett kilencven percnyi játék után. Van der Vaart góljával bár vezetést szerzett a Bundesliga csapat, a Cottbus játékosai nem adták fel és Milhael révén sikerült egyenlíteni, mely mint később kiderült büntetőpárbajt ért. Igen ám, de ez a műfaj nem ment a hazaiaknak, így a Hamburg várhatja második körös ellenfelét. Stieber Zoltán nem játszott, nem nevezték az összecsapásra.

Heidenheim (II.) - Union Berlin (II.) 2-1 (0-0)
G: Schnatterer (53.-büntető), Grimaldi (69.) ill. Schönheim (79.)

A harmadosztályból feljutó Heidenheim nyerte a második ligás csapatok küzdelmét, az Union búcsújával egyel kevesebb fővárosi csapat maradt versenyben.

Offenbach (IV.) - Ingolstadt (II.) 0-0 - büntetőkkel 4-2

A Hajnal Tamást nélkülöző Ingolstadt szintén meglepetést szolgáltatott, azzal, hogy kiesett negyedik vonalból érkező ellenfelével szemben. A mérkőzés sem a rendes játékidőben, sem pedig a hosszabbításban nem hozott gólt, a büntetőket pedig a hazaiak rúgták jobban. 

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése