2014. augusztus 19., kedd

Mourinho nehezen, de meghozta döntését

A Chelsea labdarúgócsapatánál a legnagyobb kérdést a kapusposzt jelentett és bizony nem kevés fejtörést okozott Mourinho számára az, hogy a világ elitjébe tartozó két kapuvédője közül kiválassza az első számút. A döntés végleges és hosszú távra szól, a csapat jövőjét vette figyelembe a portugál tréner, ez pedig azt jelenti, hogy Cech kikerült a prixisből. 

Hétfőn a Premier League első fordulójának zárómérkőzésén a Burnely ellen Thibaut Courtois kapott lehetőséget, így Mourinho a fiatal klasszist választotta a rutinos Petr Cech helyett, aki nyilvánvalóan nem örült a döntésnek, ám Mourinho bízik benne, hogy továbbra is a csapatot erősíti majd a kapuvédő és nem távozik.

"Remélem, Petr nem akar elmenni, és ajánlatokat sem kap más csapattól. Illetve, ha kap, akkor visszautasítja azokat. Nagyon elégedett vagyok azzal, hogy a világ legjobb kapusai közül kettő is  a csapatomban van - mondta Mourinho a Burnley elleni bajnokit követően, majd hozzátette - "A kapusposzt nem olyan, hogy meccsről meccsre cserélgeted. Stabilitást kell adnod a csapatnak, persze sok minden függ az aktuális formától. Tíz évvel ezelőtt nagyon nehéz döntést kellett hoznom, hiszen Carlo Cudicini fantasztikus formában védett éveken át. A mostani helyzet hasonló. A csapat jövőjét kell szem előtt tartanunk. Meghoztam a döntést, Courtois lesz a kapusunk."

A portugál tréner a fiatalítás mezejére lépett, Cech ugyan még a csapatnál van, de a nyár folyamán két korábbi klasszisától is megvált a klub Frank Lampard és Ashley Cole személyében.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése