2014. július 30., szerda

Ízeire szedhetik a Dortmundot, újra robbant a Bayern!?

Nincsen könnyű helyzetben a Borussia Dortmund labdarúgócsapata, mely nem éppen tartozik a legtehetősebb klubok közé, ezáltal pedig legnagyobb értékei rendre távoznak. Az egyik kizsákmányoló a legnagyobb honi rivális a Bayern München, mely Mario Götze után Roberto Lewandowski játékjogára is szert tett. A bomba újfent robbanhat, a BVB pedig nagy gondban lehet. 

A Klopp irányította gárda remek képességű labdarúgókból tevődik össze, ám kétségtelenül gyengült és könnyen lehet, hogy ez a folyamat nem áll meg. Két kiemelkedő klasszisa van a csapatnak Mats Hummels és Marco Reus személyében és bizony könnyen lehet, hogy az augusztusi Bundesliga rajton már nem sárga-feketében szerepelnek.

A védőspecialista Hummels számos sztárklub célkeresztjében megfordult, ám úgy fest a Manchester United nem vette le róla azt és Van Gaal ragaszkodik a német válogatott játékos szerződtetéséhez, ami persze nem ígér sikeres transzfert, de biztosan jól megostromolják majd Dortmundot a játékosért.

A másik távozó Marco Reus lehet, aki kihagyta a világbajnokságot és jelenleg is lábadozik, ám ez nem tántorítja el a kérők népes sorát ( Bayern München, Barcelona, ​​Real Madrid, PSG,  Manchester United és Liverpool), van miből válogatni. A katalán kaland igen valószínűtlen, korábban maga a játékos nyilatkozott úgy, hogy a Barca átverte őt, ám a kontakt bárkivel élhet, bárkivel feléledhet. Reus ügynöke Dirk Hebel a Bildnek így szólott - "Marco megállná a helyét egy erősebb európai csapatban is. Ezért teljesen természetes, hogy nagy klubok állnak érte sorban. Azonban egyelőre az a legfontosabb, hogy a lehető leghamarabb visszanyerje a formáját és visszatérjen a pályára."

Ami a legérzékenyebben érinteni a BVB-t, az egy újabb úgynevezett árulás, mely azt jelentené, hogy Reus elfogadja a Bayern München ajánlatát, köztudott, hogy Guardiola rajong a német középpályás játékáért, ám korábban megszerezhetetlennek nevezte őt. Mint tudjuk, soha se mond, hogy soha...

A Real Madrid immáron valószínűleg nem játszik, míg a PSG függelékében sokat számíthat, hogy mi lesz Di Maria sorsa, sikerül-e megszerezni az argentint. A Manchester United szintén opció lehet, akár csomagban is érkezhet a Hummels-Reus kettős, mely hatalmas fogás lenne.

Egy dolgot ne feledjünk és ez a legfontosabb Reus szerződésében van egy kivásárlási ár, mely csupán 35 millió euró, mondhatni aprópénz, mikor egy Luke Shaw 30 millióért kel el. A Dortmund kedvező feltételeket kínál Reus számára, hogy ez a záradék eltűnjön, illetve emelkedjen, ám eddig nem sikerült dűlőre jutni.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése