2014. július 30., szerda

BL-selejtező: Nyolcnál jár a cseh csodacsatár, előnyben a Sparta - eredmények

A keddi Bajnokok Ligája játéknapon a Debrecen-BATE összecsapás mellett két másik párharc odavágója került megrendezésre, újra megvillantotta tudását Lafata a Sparta csodacsatára, míg hatalmas lehetőséget halasztott el a moldáv bajnok Sheriff. 

Sparta Praha (cseh) - Malmö (svéd) 4-2 (1-2)
G: Lafata (22., 51., 70.), Kovac (52.) ill. Forsberg (17.), Kiese Thelin (27.)

Bár a szünetben nagy meglepetésre még 2-1-re Forsberg és Kiese Thelin találatainak köszönhetően a svéd bajnok Malmö vezetett, az északiak sem úszták meg David Lafata zseniális formáját. A Levedia elleni mérkőzésen mesterötöst jegyző 32 esztendős támadó ezúttal hármat számolt az ellenfélre, ezzel pedig immáron nyolc gólnál jár a BL-selejtezők során. A párharc még nem dőlt el, azonban hatalmas bravúr kellene a Malmö számára a továbbjutáshoz.

Slovan Bratislava (szlovák) - Sheriff Tiraspol (moldáv) 2-1 (1-0)
G: Zofcak (42-.-büntető), Meszaros (85.) ill. Ricardinho (74.)
Kiállítva: Lasik (61.) ill. -

Megijesztette a Slovan szurkolóit a moldáv bajnok, mely kis szerencsével és pontosabb helyzetkihasználással győztesen hagyhatta volna el Pozsony városát, ellenben mégis vereség lett a vége. Zofcak révén büntetőböl a szlovákok szereztek vezetést, ám a 61. percben Lasik kiállítása nagyot fordított a mérkőzés képén. Nem tudott azonban élni a lehetőséggel Cadu, aki a szabálytalanság nyomán megítélt büntetőt kihagyta. Ricardinho révén aztán jött az egyenlítés, ám ez nem volt elegendő. Meszaros öt perccel a vége előtt emberhátrány ide vagy oda betalált, ezzel pedig előnyt kovácsolt csapatának a pokolinak ígérkező visszavágóra.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése