2014. július 30., szerda

BL-selejtező: Hatalmas meglepetések, beégő Zenit, Salzburg, Steaua trió - eredmények

Szerdán folytatódtak a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének odavágói, a papírformát pedig mintha lehúzták volna az illemhelyiségben, ugyanis az első öt mérkőzésen borult minden, elképesztő meglepetéseredmények születtek, melynek következtében igen izgalmas visszavágókra van kilátás. 

Aktobe (kazah) - Steaua Bukarest (román) 2-2 (0-1)
G: Korobkin (58.), Arzumanjan (88.) ill. Keserü (44.), Prepelita (79.)

Kazahsztánba utazott a román bajnok Steaua és bizony nem várt ellenállásba ütközött, az Aktobe igen jó napot fogott ki, melynek következtében döntetlenre tudta menteni a négy gólos mérkőzést és abszolút nem játszott alárendelt szerepet, sőt a statisztikusok a nevük mellé húzták a több veszélyes helyzetet számláló strigulát. Ennek ellenére a párharc esélyese a Steaua, mely a hazai katlanban mindent meg fog tenni a továbbjutásért, ám már ez is több, mint amit a legtöbben a kazah csapattól vártak. 

Karabakh (azeri) - Salzburg (osztrák) 2-1 (1-0)
G: Dias (2.), Reynold (86.) ill. Soriano (77.)
Kiállítva: Teli (42.), Reynold (88.) ill. Schwegler (34.)

Ennek is eljött a napja, azeri bajnok ver osztrákot a BL 3. selejtezőkörének odavágóján. Ha nem lennénk tisztában a Zenit blamájával, akkor bátran kijelenthetnénk, hogy ez bizony a  nap meglepetése. A Karabakh hamar, már a 2. percben vezetést szerzett a három pirossal tarkított mérkőzésen, A Salzburg emberhátrányba került a 34. minutumban, ám a félidő hajrájára egalizálódott a létszám. A végjátékra fordulva Soriano egyenlített, azonban a helyzeteivel jól sáfárkodó hazaiak Reynold révén megszerezték a győztes gólt, majd a gólszerző két perccel később ki is állt. Nem lesz könnyű dolga hazai pályán a Salzburgnak, szívós kis csapat az ellenfél.

AEL Limassol (ciprusi) - Zenit (orosz) 1-0 (0-0)
G: Gikiewicz (64.) ill. -
Kiállítva: - ill. Witsel (67.)

Évről évre csoportkörös kudarcok a Bajnokok Ligájában, jelen pillanatban pedig még a rájátszástól is távol áll a Zenit, mely idegenben lőtt gól nélkül kapott ki cipruson. Az AEL jól sáfárkodott lehetőségeivel, konkrétan egyetlen kapura tartó lövése a hálóban kötött ki a csapatnak. A Zenit a végjátékot megfogyatkozva abszolválta Witsel kiállítása révén, hiába a 22 kapuralövés, ezt a játékot gólra játsszák, az orosz bajnok pedig ezen a téren ezen a szerdai napon hoppon maradt.

Dnipro (ukrán) - FC Köbenhavn (dán) 0-0

Szintén nagy meglepetés, hogy a Dnipro hazai pályán nem hogy előnyt, de még gólt sem tudott szerezni a Köbenhavn ellenében. Igen izgalmas visszavágóra van kilátás, ami pedig az ukránok mellett szól, az nem más, mint hogy a dánoknak nincsen idegenben lőtt gólja.

Helsinki JK (finn) - APOEL (ciprusi) 2-2 (2-0)
G: Savage (11., 45+1.-büntető) ill. De Vincenti (71.), Sheridan (74.)
Kiállítás: Kandji (49.) ill. -

A párharc esélyese a ciprusi APEAL, igen ám, de az első félidőt két gólos előnnyel zárta a Helsinki, mely Kandji 49. percben történő kiállítása révén sokat vesztett. Elég volt egy rövidzárlat, három perc és az APOEL már ki is egyenlített. 

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése