2014. május 9., péntek

Címvédés a román bajnokságban, csúcson a "Militarii"

Három fordulóval a román labdarúgó-bajnokság (Liga I) vége előtt bajnoki címet ünnepelhet a Steaua Bukarest, mely csütörtök este az Universitatea Cluj egy gólos legyőzésével története során 24. alkalommal hódította  el a bajnoki aranyat. 

A "Militarii" becenévre hallgató fővárosi csapat nagyon magabiztos szerepléssel, rendkívül kevés kapott góllal és csupán egyetlen egy vereséggel a háta mögött ült fel keleti szomszédunk trónjára. A kolozsvári látogatás nem volt egyszerű, ugyanis a CFR városi riválisa az Universitatea a kiesőzóna peremén toporog és szüksége van minden pontra. A két együttes mind mezőnyben, mind pedig helyzetek tekintetében kiegyenlített párharcot vívott, a különbséget Prepelita első félidő végén szerzett gólja jelentett. A végére maradt egy hazai piros, majd kezdődhetett az önfeledt ünneplés a Steaua részéről.

Universitatea Cluj - Steaua Bukarest 0-1 (0-1)
G: - ill. Prepelita (45.)
Kiállítva: Tarnacop (90+4.) ill. -

A román bajnokság állása 31 forduló után:
1. Steaua Bukarest 74 pont - már bajnok!, 2. Petroul 64 p., 3. Astra 63 p., 4. Dinamo Bukarest 52 p., Vaslui 51 p., 6. CFR Cluj 45 p., 7. Pandurri 43 p.,... 15. Otelul Galati 34 p., 16. V. Constanta 34 p., 17. nNvodari 32 p., 18. Corona Brasov 14 p.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése