2014. február 5., szerda

Laudrup távozásának oka! - őszinteség, vagy kifogás

Mint ismeretes, újabb edzőmenesztés történt a Premier League-ben, miután a 12. helyen álló Swansea City megköszönte a sikeredző Michael Laudrup munkáját.  

Érdekes, tavaly még úgy ragaszkodtak a dán szakemberhez, mint ember a hitében, idén pedig megváltak tőle, magyarul kirúgták állásából. Nagyot fordult a világ a walesi csapatnál és Laudrup életében egyaránt, akit tavaly még sokan a Real Madrid kispadjára vártak. A Swansea regnáló elnöke Huw Jenkins a klub hivatalos honlapján tette közzé gondolatait, és árulta el a miért okait! Íme az első ember szavai:

"Ez egy olyan döntés, amit vonakodva hoztunk meg, de ez a Swansea City-nek és a drukkereinek az érdeke!"

"Ez az első alkalom közel tíz év után, hogy a klub ilyen módon válik el menedzserétől, de el kellett, hogy távolítsuk a klub körüli bizonytalanságot."

"Volt egy találkozóm Michaellel, és volt egy utolsó kísérletem arra, hogy segítsem őt és javítsuk a háttércsapat munkáját a jobb eredmények érdekében, amik szükségesek a hátralévő 14 Premier League-mérkőzésen. Ugyanakkor hosszas gondolkodás után úgy éreztem, valószínűtlen, hogy elérjünk egy olyan stabil környezetet a klubnál, amely lehetővé tenné, hogy visszatérjünk az alapokhoz, és azt a teljesítményt nyújtsuk, ami a Swansea City-re oly jellemző volt az elmúlt években."

"Most magunk mögött kell hagynunk a bizonytalanságot, előre kell lépni egységesen, miközben hálásak vagyunk Michaelnek a munkájáért, amelyet az elmúlt másfél évben végzett, és sok sikert kívánunk neki. Remélem, a szurkolók teljesen megértik, hogy ez egy nehéz periódus a számunkra, és arra kérek mindenkit, hogy álljon Garry Monk, a stáb és a játékosok mellé."

A csapat irányítását az imént említett Garry Monk vette át! A mindössze 34 esztendős "szakember" és egyben játékos tehát az új vezetőedző. Kissé furcsa, hogy egyben a klub játékosa és vezetőedzője, még akkor is, ha már nem számoltak vele, ezt idei egy meccse hűen jelzi, titkon már egy másik pályára készült. Kezdésének nem lesz ez erős?

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése