2014. február 15., szombat

Balotelli 30 méteres bombagólja Milan győzelmet ért

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 24. fordulójának péntek esti nyitómérkőzését Milánóban rendezték, ahol a Seedorf trenírozta piros-feketék fogadták a Bologna csapatát. A három bajnoki pont sorsáról Mario Balotelli döntött egy  kései bombagóllal. 

AC Milan - Bologna 1-0 (0-0)
G: Balotelli (86.) ill., -

Lendületesen és gólra törően kezdte a mérkőzést a hazai csapat és bizony Montolivo, majd pedig Honda is gólt ünnepelhetett volna, amennyiben Curci nem jár túl az eszükön. A 13. percben aztán Montolivo szabadrúgását védte Curci, akiről a labda azonban kipattant Balotelli elé, ám a válogatott csatár nem tudott élni a lehetőséggel. Tíz perccel később Rene Krhin fejelhetett meglehetősen szabadon, ám Abbiati bravúrt bemutatta mentette meg kapuját a góltól. A félidő végére fordulva mindkét fél megszerezhette volna a vezetés, ám előbb Cristaldo, majd pedig Montolivo hibázott, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy tették dolgukat a kapusok.

A második játékrészben némileg visszafogott és unalmas mezőnyjátékkal indult, míg nem fél órával a vége előtt kisebb fajta tűzijáték alakult ki a hazai kapu előtt. Előbb Garics beadását követően Cristaldo tévedett pár centit, majd  Lazaros Christodoulopoulostávoli bombájánál kellett bravúrt bemutatnia Abbiatinak. A 75. percben Pazzini és Kaká játszott össze, ám utóbbi számára nem sikerült a befejezés, a játékszer elakadt a kapu előtt tátongó tumultusban. Négy perccel a vége előtt aztán a semmiből jött Balotelli lövése mintegy 30 méterről, a labda pedig mint amit zsinóron húznak csapódott a kapu jobb felső sarkába. Hatalmas bombagól, mely három pontot jelentett a milánói csapat számára. Az olasz fenegyerek meglehetősen visszafogott gólörömöt mutatott be, már ha az arcára kiülő világbánatot annak lehet nevezni. Jöhetnek az újabb találgatások...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése