2014. február 14., péntek

A Fradi után újabb fővárosi klub kap új stadion!

Tovább folytatódik a nagy stadionberuházás hazánkban. A kormány döntése alapján a Budapest Honvéd labdarúgócsapata  számára egy modern többfunkciós létesítményt építenek a jelenlegi Bozsik Stadion helyén.  

A Digisport Reggeli Start című műsorában George F. Hemingway, a klub tulajdonosa elmondta, hogy egy angol stílusú stadionról beszélünk, mely 8-9 ezer néző befogadására lesz alkalmas - "Úgy látjuk, ahogy a kormány döntött, és Vígh László kormánybiztos már dolgozik is ezen, hogy egy új stadion fog épülni a jelenlegi Bozsik Stadion helyén. Én úgy gondolom, hogy ez 2015 végére elkészül, de pontos időpontot majd csak akkor tudunk mondani, amikor meglesz a közbeszerzés. Azt gondolom, hogy ez az infrasruktúra-fejlesztés nemcsak a labdarúgásnak, hanem Magyarországnak is létkérdés." - hangzott el Hemingway úr szájából eme pár gondolat.

Arra azonban még nem tudott választ adni a tulaj, hogy amennyiben elkezdődik az építkezés hol vívja majd meg hazai bajnoki mérkőzéseit a kispesti csapat.

A jelenlegi Bozsik Stadiont legutóbb 2006-ban újították fel, jelenleg 9500 néző befogadására alkalmas, ám ebből csupán 5500 ülőhely. Az új stadion teljes mértékben székezett lesz.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése