2014. február 14., péntek

Allegri nagy feladata, kapitányi poszt a vb után - sajtóhír

Mint ismeretes Massimiliano Allegri az AC Milan nemrégiben leköszönő vezetőedzője nem tudta kitölteni milánói szerződését, fél szezonnal a kontraktus lejárta előtt a klub vezetősége menesztette a szakembert és helyére  a csapat egykori legendáját Clarence Seedorfot nevezte ki. Allegri számára azonban nem áll meg az élet, ugyanis a hírek szerint hatalmas és igen megtisztelő feladatot kap. 

A Telelombardia csatorna csütörtökön, késő este arról számolt be, hogy Allegri a háttérben megegyezett a szövetséggel és a brazíliai világbajnokság után átveszi a Squadra Azzurra irányítását a jelenlegi kapitánytól Cesare Prandellitól. A 46 esztendős szakember négy esztendős kontraktust ír alá, melynek értelmében ő vezetheti a csapatot a 2018-as oroszországi világbajnokságra. A csatorna annyira jól értesült, hogy még a segítőt is megnevezte Mauro Tassotti személyében.

Allegri játékosként sok helyen megfordult, ám nem futott be különösebben nagy karriert. Edzői pályafutását 2003-ban kezdte meg a sokad osztályú Aglianese csapatánál, majd szép fokozatosan halad felfelé a ranglétrán. Irányította a Sassuolo csapatát, mellyel a 2007-2008-as szezonban Serie C1-et nyert, majd aláírt a Cagliari kispadjára. Milánói megbízatása 2010-ben kezdődött, s rögtön egy bajnoki címet és Szuperkupa győzelmet ünnepelhetett a csapattal. Olaszországban 2011-ben az év edzőjének választották, most pedig egy hatalmas megbízatást kaphat.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése