2013. október 14., hétfő

Brazília 2014: Fogynak a helyek, íme a biztos résztvevők listája

Egyre csak fogynak a helyek Brazíliába, ahol jövőre labdarúgó-világbajnokság veszi majd kezdetét. A küzdelem, harc ádáz, kevés a hely és sokan szeretnének ott lenni, de ez csak 32 együttesnek sikerülhet. Nézzük, hogy kik azok, akik már biztosan ott lesznek jövőre a vb-n. 

A házigazda révén adott, hogy Brazília ott lesz és mindent megtesz majd, hogy hazai közönsége előtt elhódítsa a trófeát.

Dél-Amerika: A tornára 4 vagy 5 válogatott jut ki, eddig két hely kelt el, a Messi vezette Argentína és a Falcao fémjelezte Kolumbia biztosan ott lesz, míg a további két hely, illetve a pótselejtező tulajdonosára az utolsó fordulóban derül majd fény.

Afrika: Még egyetlen ország sem kvalifikálta magát, 5 csapat vesz majd részt a világeseményen. A selejtező jelenleg az egyenes kieséses szakaszban tart.

Ázsia: A kontinens, ahol immáron egy kérdés maradt, hogy 4 vagy 5 csapat jut ki, ugyanis a pótselejtezőre később kerül majd sor. A négy ország, mely kvalifikálta magát és ott lesz Brazíliaában:: Japán, Ausztrália, Dél-Korea és Irán.

CONCACAF: Eddig két biztos részvevője van a zónának, ezen válogatottak pedig Costa Rica és USA. Ezen kívül még egy válogatott biztosan csatlakozik, egy pedig majd pótselejtezhet.

Óceánia: A szigetvilágnak nincsen biztos résztvevője, a nyertes Új-Zéland majd pótselejtezőt játszik és így kvalifikálhatja magát.

Európa: A kontinens, mely a legtöbb csapatot adja, szám szerint tizenhármat. Egy fordulóval a vége előtt 5 hely kelt el biztosan, míg további négy csoportban a döntés az utolsó fordulóra maradt. Ez még mindig csak kilenc, a fennmaradó 4 helyért nyolc csoport második száll majd harcba pótselejtezős párharcokban. Akik kijutottak: Hollandia, Belgium, Svájc, Németország és Olaszország.

Összességében tehát eddig 14 hely kelt el, ez pedig azt jelenti, hogy 18 válogatott kiléte még ismreretlen, csupán sejteni lehet, illetve szűkíteni a kört.

Akik kijutottak: Brazília, Kolumbia, Argentina, Irán, Japán, Dél-Korea, Ausztrália, USA, Costa Rica, Hollandia, Belgium, Svájc, Németország és Olaszország

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése