2013. szeptember 5., csütörtök

Kinevezték az Osasuna új vezetőedzőjét

Megvan a két nappal korábban menesztett José Luis Mendilibar utódja a az Osasuna kispadján. A leköszönő trénert Javi Garcia váltja, feladata pedig a csapat benntartása lesz a La Ligában. 

A klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyeztek a 43 esztendős szakemberrel, aki két éves szerződést kötött a klubbal. A korábbi remek futballista tavaly az Almeria együttesét irányította a spanyol második vonalban és sikerült a feljutás az együttessel, így a klub az idei szezont a La Ligában kezdte meg. Mondhatni tehát hogy egy sikeredző érkezett, ez azonban nem igaz, hiszen Garcia még nagyon a szakma elején tart. Sok klubnál megfordult, dolgozott fiatalokkal, de nagy csapattal még nem volt dolga. 

Az Osasuna sem egy nagy együttes a feladat pedig elég nagynak tűnik, benn kellene tartani a csapatot az első osztályban. A számok ismeretében a csapat mindhárom eddigi bajnoki meccsét elbukta, gólaránya pedig 1-7-re rúg. A tréner a Getafe ellen mutatkozhat majd be jövő héten, addig pedig ismerkedhet játékosaival, kialakithatja a rendet maga körül.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése