2013. szeptember 5., csütörtök

Hosszabbított a Málaga góltalansági rekordot tartó hálóőre

Jó hír a Málaga szimpatizánsoknak, hogy a csapat első számú hálóőre Willy Caballero 2017. nyaráig meghosszabbította szerződését. 

Az argentin hálóőr, aki korábban hét esztendőn keresztül szolgálta az Elche kapusát igazán a Málaga csapatában futott be, igaz címeket még argentinában szerzett a Boca tagjaként, de ott többnyire a padot koptatta. Emellett tagja volt a 2004-ben Olimpiát nyerő argentin csapatnak és két ízben szerepelt a világbajnok u20-as argentin csapatban 2001-ben. A felnőtt válogatottba soha nem kapott behívót. Az újgazdag, majd hamar ismét elszegényedő spanyol klub 2011-ben szerezte meg és ekkor indult meg pályafutása felfelé. 

A 31 esztendős hálóőr mára a Málaga kapujába betonozta magát, teljesítményéről pedig piaci árának növekedése is árulkodik, ugyanis 2011. februárjában mikor a csapathoz került 1,6 milliót ért a transfermarkt.de becslése szerint, mostanra azonban játékjoga elérte az 5 millió eurót. 

Az idei szezonban mindhárom La Liga meccsen ő védte csapata kapuját és a rossz rajt ellenére az ő teljesítményére nem lehet panasz. Emellett ő tartja a klub góltalansági rekordját, ugyanis volt egy időszak, amikor 479 percig nem kapott gólt, ez valamivel több mint 5 meccs.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése