2013. augusztus 25., vasárnap

A City lett a Cardiff történetének első PL áldozata

Ellenkező mutatókkal kezdte a bajnokságot a Manchester City és a Cardiff, hiszen a két évvel ezelőtti bajnok magabiztosan 4-0-ra verte a Newcastle csapatát, míg a Cardiff története első Premier League meccsén 2-0-ás vereséget szenvedett a West Ham otthonában. Így tehát tovább kellett várni a walesi csapat első sikerére, mely korábban eljött, mint az bárki is gondolta volna. 

A találkozó toronymagas esélyese a manchesteri csapat volt, mondani sem kell, volt ahol nyolcszoros szorzót fizettek az esetleges hazai győzelemre. Jól is jártak akik megrakták, hiszen egy öt gólos az utolsó pillanatig rendkívül izgalmas meccsen megszerezte első történelmi győzelmét a Cardiff.

A találkozót nagyon magabiztosan kezdte a vendég együttes, gólt azonban az első negyvenöt perc nem hozott. A második játékrész elején azonban Dzeko kinyitotta a gólzsákot és mintegy 22 méterről bődületesen nagy gólt akasztott a skót Marshall kapujába (0-1). 

Nem tétlenkedtek azonban sokáig a hazaiak és a 60. percben Gunnarsson révén megszerezték első PL góljukat, mely egyenlítést ért (1-1). A találat igazi hangrobbanást hozott magával a stadionban, hát még a 79. percben, mikor Campbell révén a vezetést is megszerezték a hazaiak (2-1). Hiába volt több nagy helyzete Navaséknak, az eredmény nem változott, míg nem a 89. percben újabb walesi gólnak örülhetett a publikum. A találatot Campbell szerezte, aki így duplát jegyzett a meccsen (3-1). A hosszabbításban szépített a nyáron szerzett spanyol támadó Negredo, ez azonban csak szépségtapasz volt, igazán annak sem jó, hiszen a három bajnoki pont Walesben maradt  (3-2).

Egy történelmi meccs, egy történelmi nap...

Cardiff - Manchester City 3-2 (0-0)
G: Gunnarsson (60.), Campbell (79., 89.), ill. Dzeko (52.), Negredo (90+2.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése