2013. augusztus 25., vasárnap

Debrecenben felnégyelték a Fradit

Nagy reményekkel utazott egészen keletre a Ferencváros együttese, azonban sok babér nem termett számukra Debrecenben. A Loki lefocizta és Volas vezérletével felnégyelte a bajnoki címre áhítozó fővárosi együttest. 

A bírói sípszó pillanatában öröm volt rápillantani a lelátókra, ugyanis teleházat aposztrofálhattunk, csupán két szektor maradt üresen, mely elválasztotta a tömérdeknyi Fradi szurkolót a hazai szimpatizánsoktól. 

A hazaiak nem teketóriáztak és mindjárt az első valamirevaló helyzetüket gólra váltották, a 9. percben Bódi rezgette meg a hálót, miután Szakálytól kapott remek labdát (1-0). A 14. percben kis híján Jova csinált büntetőt, azonban a kifutó hálóőr szabálytalansága éppen a büntetőterületen kívül történt. Ezt követően mindkét oldalon jegyezhettünk fel kisebb nagyobb helyzeteket. Böde és Holnam is veszélyeztetni tudott, míg a túloldalon nehezen bírtak a vendégek az igen csak jó napot kifogó Szakállyal. A félidő derekán aztán érkezett az egyenlítő találat, melyet Böde Dániel szállított (1-1). A szünet előtt nem sok hiányzott az újabb hazai vezetéshez, mikor is Kulcsár már Jován is túljutott, azonban a kapuba visszafutó FTC védő menteni tudott.

A második játékrész remekül kezdődött, ezt persze csak a hazai szurkolók mondhatják el, ugyanis szeretett csapatuk hamar két gólos előnyre tett szert. A nyáron érkező Volas előbb a 48. percben talált a kapuba, majd bő tíz perccel később büntetőből is eredményes tudott lenni (3-1). A vendégek próbálkoztak, adódott is előttük lehetőség, ám értékesíteni egyet sem sikerült. Ahogy pörögtek a percek, úgy lett egyre enerváltabb és hite szegettebb Moniz "hollandus" legénysége. A kegyelemdöfést a hosszabbítás utolsó percében Szakály Péter adta meg, aki góllal koronázta meg remek teljesítményét (4-1).

Egy kimondottan jó hangulatú és színvonalú mérkőzésen a 21. század legeredményesebb magyar klubja felnégyelte a bajnoki címre törő Moniz legénységet. Ezzel a győzelemmel a Loki ha csak ideiglenesen is de átvette a vezetést a tabellán és jelezte, hogy komolyan számolni kell velük...

DVSC-Teva - Ferencváros 4–1 (1–1) 
G: Bódi (9.), Volas (48., 61. – 11-esből), Szakály P. (93.), ill. Böde (36.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése