2013. augusztus 25., vasárnap

Soldado hozta a három pontot a Spurs számára

A Cardiff együttesével ellentétben a másik walesi csapat a Swansea nem örvendhetett pontoknak, sőt pontnak sem a Tottenham elleni fellépést követően, melyen egy büntető döntött.  

A találkozó jó színvonalat és iramot hozott, a kapura sokkal veszélyesebbek voltak a hazaiak, ám mezőnyben egz a fölény nem látszott annyira. Az első játékrész gól nélkül zárult, csupán három vendég játékos sárgult be Davis, Vorm és Michu személyében.

A fordulást követően aztán az 59. minutumban büntetőt kapott a Spurs. A labda mögé a friss nyári szerzemény Soldado állt, aki magabiztosan vágta a kapuba a játékszert, ezzel megszerezve a vezetést csapatának, és mint utóbb kiderült, a találat három pontot és győzelmet is ért.

A meccs végén a statisztikákra tekintve konstatálhattunk, hogy bár jét százalékkal többet birtokolta a labdát a Swansea, a Spurs tripla annyi kapuralövéssel próbálkozott (21-7), igaz csak kettővel több talált kaput.

Ezzel a Swansea elszenvedte második vereségét és 1-5-ös gólarányának köszönhetően a tabella utolsó fogán áll, míg a londoniak harmadikok és még gólt sem kaptak a szezonban.

Tottenham - Swansea 1-0 (0-0)
G: Soldado (59.-büntetőböl)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése