2013. május 22., szerda

Elmaradt a meglepetés, könnyed Shakhtar diadal az ukrán kupában

Sikerült a duplázás a Shakhtar Donetsk együttesének, miután szerda este győzni tudott az Ukrán Kupa fináléjában. 

A bajnoki cím már nagyon korán eldőlt, a Shakhtar magasan kiemelkedett hazája mezőnyéből, azonban egy kupadöntő más! Egy mérkőzés dönt, pillanatnyi formák, centiméterek és nüanszok. Az ellenfél a Ch. Odessa  együttese volt, mely nem tartozik a nagy és erős együttesek közé. Lebecsülni nem szabad az ellenfelet, hiszen  egy ilyen finálé egy kiscsapat életében nagyon fontos, csakúgy a csapat játékosainak. Mondhatni küzdenek, mint egy sebzett vad.

A Sahtar nagyon helyesen cselekedett és nem becsülte le ellenfelét, melynek legutóbbi három meccsükön 12 gólt gurított. Az első félidőben jól tartotta magát az Odessa, de nem bírták kihúzni a szünetig. A 40. percben a Manchester City felé kacsintgató Fernandinho rezgette meg a hálót és innentől fogva nyilvánvaló volt, hogy az Odessa kénytelen lesz támadni, kinyílni, az eredményre nem lehet ráülni.

Ennek meg is lett az eredménye a második félidőben, a fellazuló védelmet  az 53. percben Teixeira mattolta, majd pedig a végeredmény a 73. percben Taison állított be. A meglepetés tehát elmaradt, bajnok és kupagyőztes a Shakhtar, immáron története során 13. alkalommal, sorozatban pedig harmadszor.

Shakhtar Donetsk - Ch. Odessa 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Fernandinho (40.), Teixeira (53.), Taison (73.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése