2013. december 19., csütörtök

Tottenham: Holland sikerkovács érkezik a padra?

A Daily Mirror értesülései szerint a Tottenham Hotspur első számú jelöltje a megüresedő kispadra nem más, mint az Ajax Amsterdam fiatal sikeredzője  Frank de Boer. 

A fiatal szakember korábban játékosként hosszú időn át szolgálta a holland klubot, majd a Barcelona híveinek is sok örömteli pillanatot okozott. A holland válogatott kiválósága volt, 112-ször húzta magára az Oranje címeres mezét. Profi pályafutását 2006-ban hagyta abba, s rövid pihenőt követen az edzői pálya mellett döntött. Hol máshol kezdhette volna, mint az Ajax utánpótlásában, ahol három esztendőn át dolgozott 2010-ig, ezzel egyidejűleg pedig két esztendőn keresztül a holland nemzeti csapat segédedzője volt. Első igazán nagy feladatát az Ajax rótta elé edzőként, ugyanis 2010-ben megkapta a felnőtt csapat irányításának jogát, miután a vezetőség Martin Jol menesztése mellett döntött.

A sikertörténet azóta is tart, ugyanis az Ajax zsinórban három bajnoki címet szállított és jelenleg is harcban van az aranyéremért, hátránya csupán két pont a listavezető Vitesse mögött.

A Spurs tehát szeretné magához édesgetni Boert, ez azonban nem tűnik olyan könnyű dolognak. Az ügy nem tűr halasztást, hiszen a meccsek jönnek és mennek, a gödör pedig egyre mélyebb lehet a londoni klub számára.

Egy biztos, akár ki is legyen az új edző, nem lesz könnyű dolga, hiszen a csapat jelenleg csapnivaló formában van, az elvárások pedig hatalmasak a nyári költekezést követően. Nemsokára kiderül, hogy az edzővel AVB-vel volt-e gond, vagy a hiba mélyebben van elásva...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése