2013. november 15., péntek

Erődemonstráció! - nívós vb résztvevőt vert Kolumbia

Komoly erődemonstrációt tartott a Falcao vezette kolumbiai válogatott, mely egy rendkívül hosszú sorozatot tört meg azzal, hogy hazai közönsége előtt verte meg a belga válogatottat, melyre immáron három éve nem volt példa. 

Mindkét együttes jegyet váltott Brazíliába, ami pedig az erőviszonyokat illeti, többen titkos esélyesként aposztrofálták egyik, illetve másik csapatot. A kolumbiai válogatott nagyon egyben van, Falcao, Rodriguez és Cuardado pedig igen jó támadó szekciót alkot, de hátrébb sincsenek gondok. A belgák most vannak összeérőben, sok a fiatal, de nagyon tehetséges labdarúgók, akik remek klubokban játszanak és vezéregyéniségeik csapataiknak. A fiatal bohém tehetséget pedig kordában tartja pár rutinos, megfontolt labdarúgó. Hosszan sorolhatnánk a neveket, de elég ha megemlítjük, kik szorultak ezen a napon is a kispadra: Courtois, Dembele, Lukaku, Mertens, Mirallas és például Vossen.

Belgium - Kolumbia 0-2 (0-0)
G: - ill. Falcao (51.), Ibarbo (67.)

Ami a mérkőzést illeti, Brüsszelben fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat, az első játékrész azonban nem hozott találatot. A második félidő elején Falcao hallgattatta el a hazai publikumot, miután remek kiugratást kapott. Meunier a jobb oldali védő csúnyán beragadt, így szó sem lehetett lesről. A Monaco csatára elvitte a labdát a kapus mellett és az üres kapuba gurított. Hiába való volt minden hazai próbálkozás, ez az este nem róluk, hanem vendégükről szólt, akik a 67. percben kettőre növelték az előnyüket. Egy bal oldali pontrúgást követően egy visszafejelt  labdát tett át egyik lábáról a másikra Ibarbo, majd pedig lőtt elemi erővel a kapus szeme közé tizenkét méterről. Az eredmény a továbbiakban nem változott, ezzel pedig megszakadt a 2010. szeptember 3. óta tartó hazai veretlenségi sorozata a belgáknak. Ki tudja, lehet pont a vb-n vehetnek majd revánsot. 

A fekete kontinensen is játszottak egy rangadót csütörtökön, ahol is Egyiptom két góllal jobbnak bizonyult Zambia ellen.

Egyiptom–Zambia 2–0 (2-0)
G: Zaki (8.), Rabia (23.) ill. -

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése