2013. június 5., szerda

Fantasztikus szezont záró orosz válogatott szélsőt vett az Anzhi - természetesen nem aprópénzért

A csapat megerősítésén dolgoznak Dagesztánban, hiszen az Anzhi harmadik lett és ezzel kivívta az Európa Liga szereplést. ami pedig ennél is fontosabb, jövőre még előrébb szeretnének végezni. Ezúttal a jobb szélre érkezett egy remek szezont maga mögött tudó középpályás. 

Aleksay Ionov neve azoknak csenghet ismerősen, akik rendszeresen követik az orosz pontvadászatot. A 24 esztendős szélső végigjárta a korosztályos válogatottakat és egyszeres felnőtt válogatottnak mondhatja magát. A labdarúgás alapjait a Zenit együttesénél szerezte meg, majd pedig itt mutatkozott be a profik közt. Nevelőegyesületénél 2007-2011-ig 57 meccsen kapott szerepet és 8 gól fűződik a nevéhez. A 2012-2013-as szezon azonban a Kuban Krasnodar csapatánál kezdte meg, ahol egybl beverekedte magát a kezdőbe és kirobbanthatatlannak bizonyult. Mind a 30 bajnoki meccsen szerephez jutott, ezeken pedig 2 gólja mellett 12 gólpasszt is jegyzett. Teljesítménye nem csoda, hogy felkeltette az Anzhi szakembereinek figyelmét.

A transfermarkt.de becslései szerint Ionov piaci ára 1,8 millió euró, ehhez képest Mahacskalában nem aprózták el, letettek érte 5 millió eurót. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése