2013. június 5., szerda

Áron alul szerezte meg a Szpartak Moszkva a Valencia játékmesterét - hivatalos

A Valencia együttese az utolsó fordulóban nyert helyzetből veszítette el a Bajnokok Ligája indulásának jogát, így jövőre csupán az Európa Ligában indulhat a csapat. A klub trénere Ernesto Valverde azonnal leköszönt, helyét pedig Miroszlav Djukics vette át. Új edző, új szokások, távozó és érkező játékosok, megindult a bolyongás.  

A Valencia első komolyabb távozója a csapat játékmestere Tino Costa, aki a mai nap folyamán az orosz Szpartak Moszkva együtteséhez szerződött. A transzfer elég meglepő lehet, hát még ha figyelembe vesszük az áron aluli vételárat. Costa becsült piaci értéke 10 millió euró, az oroszok pedig pont annyiért vették meg t, mint anno a Valencia a Montpellier együttesétől 2010-ben, azaz 6,5 millióért. Szerződése 2015-ig érvényes volt, a Denevérekkel, így valószínűleg az új edző keze van a dologban, persze ez csak találgatás.

Tino a La Liga idei kiírásában 31 mérkőzésen kapott szerepet Valverde edzőtől és ezt egy gólja mellett hat gólpasszal hálálta meg. Ezen kívül két gólt jegyzett a Király Kupában, a Bajnokok Ligájában pedig négy assziszttal segítette a társakat.

Ha fekszik neki az orosz játékstílus, abban az esetben a Szpartak remek vételt csinált...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése