2013. június 10., hétfő

CFR Kolozsvár: Román válogatott csatárral erősített Vass Ádám csapata

Rendkívül rossz szezont zárt a CFR Kolozsvár együttese, a csapatnál pedig  kijelentették, hogy nagytakarítás, jelentős átalakulás lesz, így egy egészen új együttes futhat majd neki a 2013/2014-es szezonnak. 

Nem szokhattak hozzá a szurkolók az utóbbi időben ahhoz, ami idén történt, a csapat a szégyenteljesnek mondható mindössze nyolcadik pozícióban végzett. Ez pedig tényleg elgondolkodásra ad okot, valami nem stimmel. Távozók még nincsenek, de az első érkező már megvan, méghozzá csatár posztra.

Florino Costea személyében egy 28 esztendős nyolcszoros román válogatott támadó érkezik. Pályafutásának eddigi legszebb korszakát a FC Universitatea Craiova együttesénél töltötte, ahol 119 mérkőzésen 47 alkalommal volt eredményes, majd pedig öt évnyi szolgálatot követen lecsapott rá a Steaua Bucarest gárdája, ám a hozzá fűzött reményeket nagyon nem sikerült beváltania.

Feltámadása fél esztendeje kezdődött meg a Turnu Severin csapatánál, ám a klub csupán a 16. pozícióban végzett, így kiesett a román élvonalból, viszont Costea remek teljesítményt nyújtott, így neki ez a fél esztendő egy kiváló ugródeszka volt a visszatérés felé. A statisztikákból kiderül, hogy 15 mérkőzésen lépett pályára, és csupán két alkalommal cserélték le, ezen meccseken pedig 8 gólja mellett 3 gólpasszt is jegyzett.

Négy hónapos szerződése lejárt a Turnu gárdájánál, így szabadon igazolhatóvá vált, tehát a CFR ingyen jutott a játékjogához. Új szerződése a kolozsvári klubbal 2016 nyaráig szól.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése