2013. március 21., csütörtök

Megvan az első nyári topigazolás! - de hol van még a nyár?

Még javában márciusban járunk, azonban a hírek szerint máris megköttetett az első nyári transzfer, melyet topigazolásként is kezelhetünk. Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy már most? Igen, az ABola tudni véli, hogy a nagy gondban lévő Sporting Lisboa kiárusít. 

A portugál "sztárklub" nem éppen aranykorát éli, a sok költekezésnek az eredménye nem úgy nyilvánul meg, miszerint azt a klub vezetői elképzelték. A csapat körülbelül 250 millió eurós tartozással bír, mely könnyen nyomorba döntheti a csapatot, ha nem cselekszenek időben. Nincs mit tenni, ki kell árusítani a csapat értékeit, itt most a tét a fennmaradás!

A csapat nem jutott tovább az Európa Ligában és hosszú ideig dobogós volt a portugál pontvadászatban. Hátulról! A kiesőzónát elkerülte a fővárosi klub, azonban a jelenlegi 10. hely esélyt sem ad arra, hogy a csapat jövőre Európa felé nyisson. Az első távozó a csapatba 2011-ben érkező Ricky van Wolfswinkel lehet.

A luzitán forrás arról számol be, hogy a korábbi Utrech támadó, a Sporting jelenlegi gólfelelőse a Premier Leaguebe költözik, azon belül pedig a Norwich City csapatát erősíti majd. A kanárik 10 millió euró ellenében szerződtethetik a támadót, azonban ezzel a gondok nincsenek megoldva portugál részről, ez csak egy kis lépés az anyagi gödörből kivezető úton.

Az idei szezonban magabiztosan szereplő Norwich pedig már most jelezte, erősítéseket tervez a nyáron. a transzfer természetesen csak akkor lesz hivatalos, ha beindul az átigazolási szezon, de már kész tényként kezelik  Ricky távozását.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése