2013. február 18., hétfő

Omeyer lehúzta a rolót, kemény pofonba szaladtak a veszprémi srácok a címvédő otthonában...

A férfi kézilabda EHF-bajnokok ligája csoportközének kilencedik fordulójában az eddig hibátlan MKB Veszprém csapata látogatott a címvédő Kiel otthonába. Carlos Ortega tanítványai remek szezont futnak eddig, hiszen óriási meglepetésre első nyolc BL meccsüket győzelemmel hozták le. Ez kiemelten szép teljesítmény annak tükrében, hogy Nagy Lászlóék egy csoportba kerültek a tavalyi évad kér döntősével. Az odavágókon mind a címvédő Kiel, mind pedig az Atletico Madrid skalpját begyűjtötte az MKB, előbbit hazai pályán, utóbbit pedig saját közönsége előtt regulázták meg. A csoportelsősség közel van, azonban ma este a Kiel megmutatta, nem szabad őket leírni! Sőt... 

Tudni illik a THW a hibátlan magyar csapat mögött két vereséggel állt a csoport második helyén, így egy esetleges győzelemmel sem tudták elvenni az MKB vezető pozícióját. A német csapat viszonylagos "rossz" szezonkezdetét feledtette a csapat és úgy tűnik nagyon magára talált a címvédő, ezt pedig a veszprémi srácok szenvedték meg a mai estén. Marco Onetoék tovább írták volna a történelmet, azonban ez ma nem sikerült, súlyos vereségbe szaladt bele a spanyolos, ám még is magyar csapat.

Elképesztő, fergeteges hangulat fogadta a csapatokat a Sparkassen-Arenában, tömött lelátók és több mint tíz ezer hangos torok éltette a hazai gárdát. Az összecsapás egy Nagy László góllal kezdődött, ekkor vezettünk először és utoljára a meccsen! Omeyer a hazaiak világklasszis francia kapusa már az első öt percben jelezte, nem sok babért szán ma a veszprémi srácoknak, két remek védésének köszönhetően hamar megfordította az állást a Kiel, ezt követően csak futott az eredmény után az Ortega csapat. 

Tíz perc elteltével már három góllal mentek Vujinék, a tavaly még Veszprémben kézilabdázó klasszis találatának köszönhetően 8-5 állt az eredményjelzőn, természetesen az újabb Omeyer védések nem maradhattak el, nagyon belőttük a Kiel kapusát az első percekben, aki lehúzta a rolót. Azonban nem is a lőtt, inkább a kapott gólok számával volt a gond, csaknem percenként talált a hálóba a Kiel, ez pedig előre vetített egy nagy zakót, ha nem sikerül megállítani a robogó "német" gépezetet.

Az ezt követő tíz perc jó veszprémi védekezést hozott, csupán három gólra voltak képesek a hazaiak, így Császár és Iváncsik Tamás góljaival egy, illetve két gólos különbségen tartotta ellenfelét a magyar csapat (11-9). 

Az első félidő hátralévő tíz perce hazai dominanciát hozott, előbb beállt egy öt gólos különbség a két csapat közt (15-10), majd pedig nem igazén tudott közelebb lopózni a "Nagy" csapat. A félidőben négy gól volt a differencia a felek közt, mondani sem kell a hazaiak vezettek 17-13-ra, Vujin egész szépen megszórt minket.

A második játékrész reményteljesen kezdődött Nagy László két góljára és Császár találatára csupán Sigurdsson tudott válaszolni, így feljött 18-16-ra, azonban sok köszönet nem volt az elkövetkező szűk harminc percben. Nem hogy közelebb kerülni nem sikerült, még tartani sem tudtuk az eredményt. Miután két gólra fellopóztunk jött egy négy perces rövidzárlat, mely zsinórban négy hazai gólt hozott Sigurdsson (2), Hansen, Zeitz révén. Így a felcsillanó reményfoltból pillanatok alatt hat gólos hátrány lett (22-16). 

A 45. percben már nyolc góllal vezettek Omeyerék, a francia hálóőr 48 százalékos védési mutatót tudott felmutatni (25-17). Ekkor már elszállt minden remény, inkább attól kellett tartani, nehogy egy tíz fölötti zakóba fussanak bele Császárék.

A félelmünk beigazolódott, az 50. percben tíz gólos differencia állt az eredményjelzőn, a hazai publikum örömünnepet lejtett, a veszprémi támadások sorra elhaltak (28-18). Az utolsó tíz percben sem lazítottak a hazaiak, a címvédőben dolgozott a visszavágási vágy, így a dudaszó pillanatában 32-21 állt az eredményjelzőn. Ezzel pedig elvesztette száz százalékos mutatóját a magyar bajnok, mely előfordulhat  hogy még jókor futott bele ebbe a hatalmas pofonba.


Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája
Csoportkör, 9. forduló
Sparkassen-Arena, 10500 néző
THW Kiel (német)–MKB Veszprém 32–21(17-13)

A csoport állása:
1. MKB Veszprém 9 8 – 1 269–223 +46 16
2. THW Kiel (német) 9 7 – 2 301–240 +61 14
3. Atlético Madrid (spanyol) 9 5 – 4 249–243 +6 10
4. Celje (szlovén) 9 3 – 6 216–234 –18 6
5. Constanta (román) 9 2 – 7 209–255 –46 4
6. Sävehof (svéd) 9 2 – 7 252–301 –49 4

A Veszprém legközelebb jövő szombaton hazai pályán fogadja az Atletico Medrid csapatát, és egy győzelem csoportelsősséget érhet. Nincs ok a bánatra, előre kell nézi, úgy is a kieséses szakaszban dől el minden, ott kell a legjobb formában lenni.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése