2013. február 18., hétfő

Mancini leeshet a rezgő City kispadról, az utód nevét már suttogja a sajtó...

A Manchester City háza táján nagyok az elvárások, sokat vár a tulaj a beleölt pénzért cserébe. A tavaly Premier League győzelmet elérő világoskék együttes idén nem muzsikál tól jól, ez pedig Roberto Mancini állásába kerülhet. A hírek szerint az olasz tréner bármelyik pillanatban "leeshet" a padról.  

Idén már aligha lesz címvédés a legmagasabb angol osztályban, kész csoda lenne, ha 12 pontos előnyét elszórná a United, mondhatni, kész akarva is nehéz feladat lenne Ferguson fiainak. Emellett a csapat BL álmai hamar szerte foszlottak, sőt még a Ajax is megelőzte őket a csoportban, így utolsók lettek és az Európa Liga is álom maradt. Az utóbbi hetekben pedig nagyon döcög a szekér, a bajnokságban két döntetlent egy megrázó vereség követett, így pedig hátrafelé kell tekinteni, mintsem előre, hiszen a Chelsea és a Tottenham kopogtat a kertkapun.

Ezen eseménysorok vezettek odáig, ahol most tartunk. A manchesteri klub vezetése nem egy Arsenal, hogy hagyják dolgozni a trénert, az első komolyabb kudarcok után jön/jöhet a váltás. A goal.com azonban már azt is tudni véli ki veheti át az olajmágnás csapat kispadját.

A célpont Michael Laudrup az egykori dán válogatott kiválóság, aki azon kevés játékosok táborát gyarapítja, akik a Barcelona csapatából anno a Real Madridba szerződtek. Remek karrier volt az övé, és úgy tűnik edzőként sem vall szégyent, van érzéke a dologhoz. Már kicsivel több tíz éve, hogy a padon ül a 46 esztendős szakember, aki igazán jó teljesítményt nyújt idén a Swansea csapatával, a szervezettséget és a tudatos munkát észre lehet venni, valamit a manchesteri klub háza táján is észre vettek. Ez azonban egenlőre csak egy pletyka, hiszen Mancini a kispadon van, Laudrup pedig a Swansea céljaiért küzd...

Michael Laudrup edzői pályája:

2002–2006 Brøndby
2007–2008 Getafe
2008–2009 Spartak Moscow
2010–2011 Mallorca
2012– Swansea City
2013–  Manchester City (????)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése