2013. február 18., hétfő

Női BL: Fantasztikus ETO hajrá, megállíthatatlanok a győri lányok!

A női EHF-Bajnokok Ligája mai játéknapján a világ jelenlegi két legjobb klubja csapott össze egymással. A középdöntő harmadik fordulójában a norvég Larvik együttese fogadta a Görbicz Anita vezérelte Győri Audi ETO csapatát. A találkozó nem a továbbjutásról, hanem inkább az első, illetve a második hely eldöntéséről szólt, ám ne feledjük, ez csak egy lépés volt a felek számára, hiszen Győrben még megmérkőznek a csapatok egyszer. 

Ami a két csapat eredménysorát illeti, elképesztő adatoknak lehettünk szemtanúi, ha a statisztikákra tekintettünk a mérkőzést megelőzően. A házigazda Larvik húsz mérkőzés óta veretlen volt, még legutóbb a csoportkörben a másik magyar együttestől a Ferencvárostól kaptak ki négy góllal. Ami a norvég bajnokságot illeti, a csapat veretlenül listavezető, csakúgy mint a Győri Audi ETO. Meg kell jegyezni, immáron a lányok több mint négy éve veretlenek hazánkban, utolsó vereségüket pedig még a tavalyi szezonban a BL-döntő visszavágóján szenvedték el a Buducnost ellen, melyet azóta már megbosszultak Görbiczék. Minden adott volt egy igazán jó meccshez...

A csapatokat telt ház fogadta a 4000 férőhelyes Arena Larvikban. A mérkőzést a hazai együttes kezdte és magukhoz is ragadták a találkozó irányítását. Az első gólra a 3. percig kellett várni, sajnos ekkor hátrányba került az ETO. Rosszul kezdtük a meccset, hat percig nem sikerült gólt szerezni, ekkor Radicevic vette be a hazaiak kapuját. Az ellentámadásból gól született, 4-1 állt az eredményjelzőn, így hamar három gólos hátrányba kerültek Rédeiék. A második gólunkat Görbe szerezte a 10. percben hétméteresből (4-2). 

A félidő felénél megelégelte a látottakat Martin Ambros vezetőedző, a lányok csupán kétszer tudták bevenni Legangert kapuját, akit naggyá tettek a győri lányok. Az eredményjelzőn 6-2 állt, ennek oka Lunde remeklése, komolyabban is elhúzhattak volna a hazaiak, ha nem kapja el a fonalat Lunde a győriek hazatérő kapusa. 

Az időkérés jót tett a csapatnak, két Lekic góllal közelebb zárkóztunk, azonban egy kihagyott ziccert követően büntettek a hazaiak és közte egy helyett ismét három állt az eredményjelzőn (7-4). Ami rossz hír volt, hogy egy ütközést követően megsérült Kovacsics, arcán csúnyán felrepedt a bőr. Hiába próbálkoztak a lányok, nem sikerült 2-3 gólnál közelebb lopózni, a 20. percben 7-5 állt a nagy kivetítőn, ekkor a hazaiak kértek időt. Négy perccel a félidő vége előtt Görbicz hetest rontott, kár volt érte, de visszacsinálni már nem lehetett. A félidőben 10-8 állt az eredményjelzőn, mindkét csapat remekül védekezett, a kapusteljesítményeket is illik kiemelni, azonban egy kicsit pontosabb játékkal könnyedén vezethettek volna Lekicék.

A második félidő csakúgy mint az első hazai góllal kezdődött, ismét három volt a különbség a csapatok közt (11-8). Ezt követően azonban kissé megváltozott a játék képe, koncentráltabb és pontosabb ETO volt a pályán. Sikerült feljönni 11-10-re, de az egyenlítés nem sikerül, támadásokon keresztül, hol egy, hol pedig kettő góllal vezettek Larsenék. Aztán eljött a várva várt pillanat, a küzdeni akarás meghozta eredményét, Amorim találatát követően 13-13 állt az eredményjelzőn. Sőt! A 38. percben Rédei Soós góljával először vezettünk a meccsen, a hazaiak trénere érezte, hogy gond lehet így időt kért, bízva a győri lendület megtörésében. 

Az időkérést követően sajnos sikerült az egyenlítés, azonban újra és újra a győri lányok vezettek, a Larvik futott az eredmény után, a percek pedig peregtek. Kiemelendő Lunde remek teljesítménye a norvég kapus a második félidőben is remek védéseket mutatott be saját nemzeti együttese ellen. Dicséret illeti Rédei Soós teljesítményét is, a 46. percben újabb találata 15-16-os vezetést jelentett, azonban nem sikerült két góllal ellépni a házigazdától 17-17-ig, ekkor azonban valami elképesztő pluszt tudtak előhúzni Szepesiék. A győri szélső két remek góllal vétette észre magát és ez két gólos vezetést jelentett (17-19).

Ha egyszer egy üzlet beindul! Szepesi megállhatatlan volt, zsinórban szerzett harmadik gólja már három gólos magyar vezetést jelentett és itt még nem volt vége. Egy hazai időkésért követően újabb ETO gól következett, az 55. percben Radicevic gólja immáron négy gólos vezetést eredményezett (17-21). Az Arena Larvik hazai közönsége, csaknem 4000 ember néma csöndben ült, nem hallatszott egyéb, csak a - "Hajrá ETO" - a győri szurkolók egész végig kitettek magukért...

A fantasztikus végjátéknak itt azonban még nem volt vége, két Rédei Soós gól közé beékelődött egy Szepesi találat és egy hazai gól is, ám utóbbi csak szépségtapasznak bizonyult. Lunde a meccs végét sem lazázta el, a vége előtt hetest hárított, az eredményjelzőn pedig 18-24 állt a dudaszó pillanatában!

Nehéz szavakat találni a látottakra, egyszerűen fantasztikus, amit Rédeiék a második félidőben nyújtottak, erre pedig semmi ellenszer nem volt még a Larviknak sem. Megvan tehát az idegen béli győzelem, egy nagyon fontos diadal, mellyel száz százalékosak maradtak a győri lányok. Elképesztő teljesítmény, hogy a harmadik középdöntős meccsén is 20 lőtt gól alatt tudta tartotta ellenfelét a magyar csapat. 

Jogosan tevődik fel a kérdés, van-e jelenlegolyan csapat a világon aki megállítja Görbiczéket? Reméljük nincsen és a sok évnyi utolsó pillanatok béli kudarcot idén végre sikerül megkoronázni egy Bajnokok Ligája címmel...

Női Bajnokok Ligája, Középdöntő 3. forduló
Larvik, Arena Larvik 4000 néző
Larvik HK - Győri Audi ETO 18-24 (10-8)
Gólszerzőink: Rédei-Soós 6, Szepesi 4, Radicevic, Görbicz, Lekic és Löke 3-3, Korsós, Amorim.

Tabella:
1. Győri Audi ETO 3 3 - - 76-53 6 pont
2. Larvik HK          3 2 - 1 63-61 4 pont
3. Buducnost          2 - - 2  35-47 0 pont
4. Randers             2 - - 2 37-50 0 pont

A nap másik meccsén az FTC csoportjában Oltchim Valcea - Zvezda Zvenyigorod 29-25. A holnapi nap folyamán 15 óra 15 perctől a fővárosban fogadja a Fradi az Ljubjana együttesét, ezen a meccsen is két száz százalékos csapat csap majd össze.

Őszi Ádám 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése