2013. február 9., szombat

Dortmund-Hamburg: Elképesztő derbi, Rudnevs és Son volt a bajnok végzete a két pirosat hozó meccsen!

Óriási mérkőzést játszott egymással a Dortmund és a Hamburg együttese. A tabella második és kilencedik helyezett csapatának mérkőzése a tabellára ránézve nem tűnt túl nagy derbinek, ám igen csak forró hangulatú jó mérkőzés kerekedett, melyen a bajnoknak nem volt ellenszere Rudnevsre a ZTE egykori csatárára, illetve Son is két góllal kivette a részét a sikerből. 

A mérkőzés korai szakaszában megszerezte a vezetést a házigazda, egy védelmi megingást Lewandovski használt ki és lőtt a kapuba a 17. percben. Kiemelkedően jó iramú és lendületű volt a találkozó, melyen nem sokáig élvezhette a vezetést a Dortmund, ugyanis a középkezdést követő első  támadásból eredményesek voltak a vendégek, a gólszerző a korábbi ZTE támadó Rudnevs volt a 18. percben. 

A 26. percben egy újabb Hamburg találatnak örvendhetett a zsúfolt vendégszektor, a gólszerző Son volt és ezzel már a vendégek vezettek. Az ezt következő percekben igen paprikássá vált a hangulat, Lewandovski rúgta meg erősen elkésve ellenfelét, majd pedig kisebb dulakodás alakult ki a játéktéren. Van der Vaart rárontott a szabálytalanságot elkövető lengyelre és meglökte, majd pedig a dulakodás közepette a holland támadó huppant a földre egészen szép színészi alakítást nyújtva. A játék több percig állt, a játékvezetői hármas a pálya közepén tanácskozott, a döntés pedig Lewandovski kiállítása lett, majd pedig Van der Vaart a dortmundiak nagy elégedetlenségére csak sárgalapot kapott. A félidő hátralévő részében emberhátránya ellenére is jobban játszottak a hazaiak, de a piroslapot követő percekben látni lehetett a zavarodottságot. Az állás nem változott, így 1-2 állt a szünetben az eredményjelzőn.

Az első félidő remekre sikerül, kérdés volt, lehet-e tartani ezt az ütemet és eseménydús játékot. A válasz egyértelműen igen a  látottak alapján. A hazaiak több remek helyzetet dolgoztak ki, de a befejezés hiányzott, akár meg is fordíthatták volna a találkozót Sahinék. A 60. percben Reus lépett ki egy az egyben, Bruma próbálta szerelni, de a labdát nem találta így kiegyenlítődött a csapatok létszáma, Bruma reklamáció nélkül hagyta el a játékteret. Lélektanilag a legfontosabb pillanat volt a 62. perc, a kiállítást követően a semmiből talált be Rudnevs, ezzel pedig már kettővel mentek a vendégek. Rudnevs nem sokat mutatta magát a pályán, de amikor ott kellett lenni ott volt. Sok volt még vissza, sorra dolgozta ki a helyzeteket a Dortmund de hiába, a gól nem jött, nem úgy a másik oldalon a 89. percben. A második gól szerzője Son érkezett remekül egy lapos beadásra és becsúszva a hálóba kotorta a játékszert. Ezzel pedig kialakítva az 1-4-es végeredményt, mely óriási meglepetésnek számít, isten tudja mikor kapott ki a regnáló bajnok hazai pályán ennyire. Mezőnyben hiába voltak jobbak a hazaiak, ezt a játékot gólra játsszák, abból pedig ma a Hamburg szerzett többet...

Borussia Dortmund - Hamburger SV 1-4 (1-2)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése