2013. január 28., hétfő

Az idei BL újonc fiatal tehetsége klubbot váltott

A szezont megelőzően ha egy futballban jártas szurkolót megkérdeztünk volna valószínűleg egy Nordsjaelland játékost sem tudott volna mondani, viszont a Bajnokok Ligája csoportkörét követően már elképzelhető, hogy egy-egy név megmaradt a fanatikusok memóriájában.  

Enoch Kofi Adu neve ismerősen csenghet, hiszen a fiatal 22 esztendős ghánai középpályás mind a hat csoportmeccsen kezdőként szerepelt a dán csapatban. Mutatott játéka több klub figyelmét felkeltette, ám a befutó nem egy nagy európai klub lett és nem is egy elitligában szereplő kiscsapat. A kérő a Club Brugge együttese volt és az ajánlat elérte célját, ugyanis Adu még január 25-én a belga klub játékosa lett. Piaci értékét a német transfermarkt.de 1,3 millió euróra becsli, ehhez képest a belgák borsosnak mondható árat fizettek, a Nordsjaelland 2,2 millió euróval lett gazdagabb.

Aki nem ismerné Adu eddigi pályafutását - nem sokan lehetnek akik ismerik - azok számára rövid kis beszámolót rejtegetünk a cikk végére. Pályafutását Adu hazájában a Liberty Professionals FC csapatánál kezdte ifiként 2006-ban 16 esztendősen, tehát viszonylag elég későn. Már ebben az esztendőben bemutatkozott a felnőttek közt. Európába 2008-ba került, méghozzá a francia Nice csapatába, ám arról nincsenek adataink, szerepelt-e a klub színeiben. Eddigi sikerei színhelyére Dániába 2010-ben került és a Nordsjaelland csapatával kupát és bajnokságot is nyert, a csapat alapemberévé vállt, most pedig következhet a belga élvonal az újabb kihívás.

Ami a nemzeti csapatot illeti Adu u17-es válogatott volt 6 alkalommal, azóta nem kerül a nemzeti tizenegy közelébe, ám ami késik, nem múlik... 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése