2013. január 28., hétfő

Atletico Madrid: Sikerült megszerezni a Sporting Lisbon argentin válogatott védőjét

Az Atletico Madrid igen csak jól szerepel a La Ligában, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a csapat második helyezése a tabellán. Nagy fegyvertény, hogy a városi rivális Real Madrid csapata csupán mögöttük van. Igen ám, de mindenki arról beszél, hogy szét akarják szedni az Európa Liga címvédőit a nagy klubok. Úgy tűnik ez nem sikerül... 

Mindenki a távozók nevét tippelgeti és azt, hogy mi lesz a matracosokkal, ha például a csapat egyértelmű vezéregyébisége Falcao távozik. A klub vezetői nyugalomra intik a híveket és nem hogy eladnának, igyekeznek megerősíteni a csapatot, erre kiváló példa Emiliano Insúa érkezése.

Az argentin válogatott védőt nem nyilvános összegért szerezte meg az Atletico a Sporting Lisbon együttesétől. A 24 esztendős védő piaci értéke 10 millió euróra rúg jelenleg, karrierje pedig felfelé ível, ehhez pedig a spanyol klub egy jó ugródeszka lehet ismét.

Insúa több európai nagycsapat kívánságlistáján is szerepelt, viszont már csak múlt időben, ugyanis egy darabig ismét várniuk kell a kérőknek ha meg akarják majd szerezni az argentint. 

A fiatal védő a Boca Juniors és Liverpool csapatában nevelkedett, utóbbiban 2007-2011-ig szerepelt is. kölcsönben megjárta már a török Galatasaray együttesét, a Sporting pedig másfél esztendővel ezelőtt vette meg a Liverpool csapatától.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése