2012. október 3., szerda

BL C-csoport: Hibátlan Málaga, nagy gondban lévő Zenit

Azt már korábban megtudtuk, hogy az AC Milan egy öngólnak köszönhetően nyerni tudott a Zenit otthonában 3-2 arányban és ideiglenesen átvette a csoportban a vezetést. Az esti mérkőzésen a Málaga csapata látogatott Juhász Rolandékhoz, és csak úgy mint az első fordulóban most is parádéztak és visszavették helyüket a csoport élén. 

Az élső félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét fél próbálkozott, de kaput találó lövései inkább a vendég spanyol együttesnek voltak. A gól a legjobbkor jött számukra, a hazaiak viszont bosszúsak lehettek, hogy nem tudták kihúzni a félidőt, Eliseu talált a hálóba a 45. percben, így vendég vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe. megemlítendő, hogy Juhász Roland nem kezdett az Anderlechtben és sajnos csereként sem kapott lehetőséget a bizonyításra.

A második játékrész két találatot rejtegetett a szurkolók számára, ám a hazai drukkerek nem örülhettek, mind két találatot a Málaga szerezte. Előbb az 56. percben Sanchez növelte kettőre az előnyt büntetőből, majd pedig a 63. percben Eliseu tette fel a pontot a mérkőzésre második találatával. Ezt követően a játék színvonala jelentősen visszaesett, némileg érthetően, hiszen a hazaiak bele törődtek a vereségbe, a vendégeknek pedig tökéletes volt az eredmény. 

Anderlecht-Málaga 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Eliseu (45+1., 64.), Joaquin (56. – 11-esből)

Korábban: Zenit-AC Milan 2-3

Így két fordulót követően elmondható, hogy az újonc Málaga remek rajtot vett, a klub nyáron még a csőd szélén volt és most sem biztos az anyagi helyzete, annál inkább a helye a csoport élén hat lőtt és nulla kapott góllal. Az AC Milan ezzel a győzelemmel nagy lépést tett a továbbjutás felé, ám még sok forduló van hátra, a Zenit helyzete nagyon nehéz.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése