2012. október 3., szerda

Barca: Puyolra két hónap kényszerpihenő vár, gondok a katalánok védelmében az El Clasico előtt

Mint arról tegnap már több ízben is beszámoltunk Puyol a katalán csapat veterán védője súlyos sérülést szenvedett a Benfica elleni visszatérő mérkőzésén. A 34 esztendős védőre mostanság igen csak rájár a rúd, mondhatni ő sem lesz fiatalabb, a teste folyamatosan jelez, hogy ez már nem működik úgy mint régen.  

Előbb lemaradt az EB-ről térdműtéte miatt, majd a szezont is pechesen kezdte, előbb járomcsonttörés miatt volt kénytelen pihenni, majd pedig a keresztszalagjával akadtak problémák. A tegnap esti volt szezon béli harmadik sérülése, ám ez most hosszabb időt vesz igénybe, két hónapig nem számíthat rá a Barca mestere. 
Aki nem tudná, Puyol szerencsétlenül ért földet egy szituációt követően és a kezére esett, mely teljes mértékben a teste alá fordult és kificamodott. Azonnal a Lisszaboni kórházba szállították, majd a vizsgálatokat követően úgy döntöttek a védő hazatérhet a csapattal, ám a landolást követően a barcelonai kórházban kellett töltenie az éjszakát megfigyelésen. Az orvosok a mai nap folyamán még vizsgálták a védő kezét, orvosi beavatkozásra talán nem lesz szükség, de erről pontos információkat még nem kaptunk.

Reggel a védő Twitter oldalán a következő kiírást tette közzé -  "Jó napot mindenkinek, a nap mindig újra kisüt, köszönöm az üzeneteket!"

Van viszont miért aggódni a katalánok mesterének, hiszen nyakukon az El Clasico és egy egészséges középhátvédje sincs az együttesnek. Pique és Puyol sérült, így a vészmegoldásként már egész rutinosnak mondható Mascherano és a kevésbé rutinos Song alkothatja szombaton a védő duót középen. Ez könnyen előfordulhat, hogy a Real malmára hajtja a vizet.

Puyolnak ezúton kívánunk jobbulást és mielőbbi visszatérést!

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése