2012. június 15., péntek

Olaszország továbbra is nyeretlen a horvátok ellen

Tegnap Olaszország-Horvátország mérkőzéssel folytatódott az EB, és a mérkőzést megelőzően még soha nem tudták legyőzi déli szomszédainkat az olaszok. Ez most sem változott, hiszen hiába vezettek Pirloék, a horvátok egyenlíteni tudtak és ezzel elcsentek egy pontot.

A felek óvatosan kezdtek, Balotellinek több alkalommal is próbálkozott, de ezekből gólt nem sikerült összehoznia. A horvátok inkább kontrázni próbáltak, a labda többnyire az olaszoknál volt. A 35. percben óriási helyzetbe került Marchisió, de a horvátok hálóőre Pletikosa óriásit védett, a kipattanólob jött az újabb lövés és az újabb védés. Az olasz szurkolóknak a vezetésre a 38. percig kellett várni, ekkor Pirlo a sorfalban álló két játékos feje között tekerte el a labdát, melybe a kapus még beleért, de hárítani nem tudott 1-0.

A második félidőben esett az amúgy sem túl magas színvonal, érthetetlen módon, hiszen a horvátoknak hajtani kellett volna és Pirloéknak sem volt célszerű ráülni az egy gólos eredményre. Meg is lett a böjtje, egyszer hagyták üresen Mandzukicot, aki köszönte szépen a labdát és az ötös sarkáról bődült erővel  rúgta a  labdát a hálóba a kapufa érintésével 1-1. A horvát szurkolók ekkor füstbombákkal lepték el a pályát. A játék folytatódott, amint a füst elszállt, de a felek már nem nagyon alakítottak ki helyzeteket, így döntetlen született. Horvátország ezzel 4 pontos és a spanyolokkal találkoznak majd, az olaszok pedig két döntetlent követően 2 ponttal szerénykedhetnek, az utolsó fordulóban az ő ellenfelük Írország lesz.


Ezzel az eredménnyel a horvátok továbbra is veretlenek tudtak maradni az olaszok ellen, immáron hatodik alkalommal. A mérleg 3 horvát siker és 3 döntetlen.

C csoport 2.forduló:
Poznan, Városi Stadion, 37 096 néző. Vezette: Webb (angol)
Olaszország - Horvátország 1-1 (1-0)
Gól: Pirlo (38.), illetve Mandzukic (72.)

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése