2012. június 15., péntek

Beharangozó: Ukrajna-Franciaország

A mai napon befejeződik az EB második csoportköre a D csoport küzdelmeivel. Az első mérkőzésen a házigazda ukránok, lépnek pályára Franciaország  legjobbjai ellen. 

D csoport 2. forduló Doneck:
Ukrajna - Franciaország 18:00 (m1)


Ukrajna: Pyatov, Khacheridi, Mikhalik, Tymoshchuk, Yarmolenko, Nazarenko, Konoplyanka, Shevchenko, Voronin.

Franciaország: Lloris, Debuchy, Rami, Mexès, Clichy, Cabaye, Ribéry, Nasri, Ménez, Diarra, Benzema.

Ukrajna: A házigazda némi meglepetésre győzni tudott az első fordulóban a svédek ellen és így jelenleg három ponttal állnak a csoportban. Egy esetleges mai győzelem a továbbjutásukat jelenthetné, ha az eredmények úgy alakulnak.

Franciaország: Az EB talán leglagymatagabb, legrosszabb mérkőzésén játszottak döntetlent az angol válogatottal. Számukra mindenképpen a győzelem az elfogadható, különben nagyon nehéz helyzetbe kerülnek. Nem lesz könnyű dolguk, mert az ukránok vérszemet kaptak az első mérkőzést követően és a közönség is hajtani fogja őket.

Múltidéző: Ukrajna függetlenné vallása óta hat alkalommal találkoztak a felek és ezeken a mérkőzéseken a mérleg francia fölényt mutat. Ukrajna még soha nem tudott diadalmaskodni mai ellenfele ellen. Eddig 3 francia győzelem mellett 3 döntetlen született. Egy biztos, hogy az ukránok ma azon lesznek, hogy hetedik nekifutásra legyőzzék a francia együttest. A két csapat közt a legnagyobb különbség az utolsó meccsükön 2011-ben volt, akkor 4-1-es francia diadal született.

Egymás elleni meccsek: UKRAJNA - FRANCIAORSZÁG
06.06.11BARUkrajnaFranciaország1 : 4
21.11.07EURUkrajnaFranciaország2 : 2
02.06.07EURFranciaországUkrajna2 : 0
06.06.04BARFranciaországUkrajna1 : 0
04.09.99EURUkrajnaFranciaország0 : 0
27.03.99EURFranciaországUkrajna0 : 0

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése