2012. június 15., péntek

Spanyolország átgázolt az íreken

A várakozásoknak megfelelően a címvédő spanyol csapat legyőzte Írországot 4-0-ra, mely több is lehetett volna, ha Given nem véd  több alkalommal óriásit. Ezzel az eredménnyel az írek biztos kiesők a csoportkört követően, a másik három csapat még versenyben van.

Remekül kezdték a mérkőzést a spanyolok, Torres révén már a 4. percben megvolt az előny. Számtalan lehetőség adódott a félidő során Xaviék előtt, ám gól nem született. Az ír csapat kereste a labdát, elvétve akadt egy kapura lövésük. Igazi iskolajátékot mutattak be a spanyolok, csak a befejezés hibádzott.

A második játékrészben nőtt az előny, Silva cselezgetett a tizenegyes környékén és a védők tengerében egy láb között elgurította a labdát a kapuba. Több remek kísérlet után a 70. percben Torres lőtte a spanyolok harmadik találatát. Úgy tűnik visszatért a srác, az önbizalmának biztosan jót tett ez a két találat. Említsük meg, ha nincsen Given az ír kapuban akkor sokkal több is lehetett volna az eredmény, remek bravúrokat mutatott be a hálóőr. Viszont nem álltak meg háromnál Iniestáék, ha már Fabregas bejött akkor lőtt egy bődületesen nagy kapufás gólt az ötös sarkáról a hosszúba és ezzel beállította a végeredményt a 80. percben. Megemlítendő az ír szurkolók hozzáállása, hiszen 4-0-ás állásnál úgy éltették csapatukat, mintha EB-t nyertek volna. 

A végére egy kis statisztikai érdekesség. A spanyolok 20 alkalommal lőttek kapura, míg írország csupán háromszor próbálkozott. Given 11 alkalommal hárította a spanyolok lövését, nálam ő a mérkőzés legjobbja.

C csoport 2. forduló:
Gdansk, PGE Arena, 39 150 néző. Vezette: Proenca (portugál)
Spanyolország - Írország 4-0 (1-0)
Gól: Torres (4., 70.), David Silva (49.), Fabregas (83.)

CsapatMGyDVRgKgGkP
Spanyolország Spanyolország211051+44
Horvát Horvátország211042+24
Olasz Olaszország20202202
Írország Írország200217–60

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése