2012. november 24., szombat

Menesztették a brazil válogatott kapitányát, így nem Menezes irányítja a Selecaot a hazai VB-n

Meglepő és váratlan döntés született Brazíliában, menesztették a válogatott szövetségi kapitányát Mano Menezset. A tréner 2010-ben vette át a válogatott irányítását és nem titkolt célja volt, hogy a 2014-es hazai rendezésű VB-n ő irányítsa a világ egyik legjobb válogatottját.   

Nos, tudjuk, hogy ez már nem következik be, kirúgták őt 33 mérkőzést követően. Ezen találkozókon a válogatott mérlege 21 győzelem, 6 döntetlen és 6 vereség volt. Az irányítása alatt tavaly már a negyeddöntőben elvérzett a brazil csapat a Copa America küzdelmein, majd ebben az esztendőben nagy elvárás volt az olimpiai bajnoki cím. Az ország ugyanis még soha nem nyert olimpiát és nagyon kiélezték ezt az esztendőt a sikerre, mely mint tudjuk csupán egy ezüstérem lett lett Neymaréktól, Mexikó elhappolta a legfényesebb érmet.

Ezt leszámítva a csapat barátságos mérkőzéseket játszik, hiszen házigazda révén automatikus résztvevő 2014-ben, így nem kell selejtezniük. Az utóbbi időben ment a szekér, ám a szurkolók még a győzelem esetén is háborogtak, mondván a Dél-Afrika elleni 1-0-ás győzelem nem volt közönségszórakoztató a válogatott játéka nem méltó a hagyományokhoz. A kapitányt és Neymaréket számtalanszor kifütyülték, majd jó pár csattanós eredménnyel válaszoltak a srácok az őket kritizálóknak.

Ha rátekintünk a 21, 6, 6-os mérlegre 33 találkozón, ez egy brazil csapattól tényleg nem a legfényesebb, de tegyük hozzá, hogy itt voltak olyan találkozok, mikor csak a hazai bajnokságban szereplő játékosok kaptak meghívót. Ilyen volt Menezes utolsó meccse is Argentína ellen, melyen 2-1-es vereséget szenvedtek. Ez lett volna a kapitány buktatója? Nem tudni, tény ami tény menesztették.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése