2012. november 24., szombat

CAF: Szűkítették a listát, már csak öten harcban az Afrika játékosa címért, köztük Drogba és a tavalyi győztes

A kontinentális konföredáció (CAF) pénteki közleményében megnevezte azon öt játékos nevét, akik továbbra is harcban vannak a 2012-es esztendő legjobb afrikai játékos címéért. A végső győztest december  20-án nevezik meg Ghána fővárosában Accarábn. A díjat pedig ünnepélyes keretek között adják át. Nézzük mely öt afrikai labdarúgó van harcban.  

Yaya Toure: A tavalyi győztes, aki ismét joggal pályázhat a díjra, hiszen egész esztendőben remek formát mutatott, angol bajnoki címet nyert a Manchester City együttesével, igazi vezéregyénisége csapatának.

Didier Drogba: Ő jelenleg a Kínai ligában szereplő Shaghai Shenhua labdarúgója, nyáron hagyta el a Chelsea együttesét, mellyel Bajnokok Ligája győzelmet ünnepelhetett. A diadalból oroszlánrészt vállalt fontos góljaival, a döntő hőse volt. Emellett a PL-ben is remekül segítette a Chelsea együttesét.

Demba Ba: Ontja a gólokat az angol bajnokságban, tavaly 5. helyezett lett  Newcastle United, mely Európa Liga indulást ért a csapat számára, emellett góljai között szerepelt jó pár igen szép és látványos találat.

Alexandre Song: A kameruni az Arsenal csapatában mutatott igen jó teljesítményt, erre remek igazolás, hogy az FC Barcelona labdarúgó csapata le is igazolta őt a nyáron. Ő nem a góljaival, inkább védekező, szűrő szerepkörben jeleskedik, de abban nagyon otthon van.

Andre Ayew: A Marseille fiatal 22 esztendős kiválósága, kulcsszerepe a francia csapatban vitathatatlan, bár ha ötünkre tekintünk, talán ő a leges éjtelenebb, ám ezt a hazai környezet némileg feltornászhatja.

Te kinek adnád ötük közül az év afrikai labdarúgója címet?  

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése