2012. augusztus 24., péntek

Valdes elcselezte, szorossá tette a párharcot, előny a katalánoknál


Tegnap este a Camp Nou gyepén lejátszották az idei spanyol szuperkupa első mérkőzését. A találkozón a Barca dominált, az eredmény Victor Valdes remek alakításának köszönhetően csupán egy gól lett a katalánok számára. Ezzel nagyon nyílt maradt a párharc, melynek második végső felvonását jövő héten a Bernabeuban rendezik meg.


A találkozót a Barcelona kezdte jobban, a Real Madrid csak nyomozta a labdát, ám az első játékrész 0-0-ás eredményt hozott. A pálya csaknem felbillent, hiszen 76-24 volt a százalékos labdabirtoklás és 9 katalán lövéssel szemben a madridiak csak egyszer próbálkoztak. Xaviék többször is megszerezhették volna a vezetést, de nem sikerült bevenni Cassilas kapuját, a lövések elzúgtak a kapu mellet. A katalánok jogosan reklamáltak egy büntetőt Alexis buktatásokat, a stúdióban ülő szakemberek is büntetőnek látták, ám a bíró eltekintett az esettől. 

A második játékrészben felpörgött a Madrid és ezzel a találkozó irama is más lett, igaz a végén a labdabirtoklás nem sokat változott 70-30 lett a Barca részére. A vezetést nagy meglepetésre a Real Madrid szerezte meg, egy szögletet követően Ronaldo bólintott a kapuba az 55. percben. Még örökben úsztak a madridi játékosok, mikor Pedro révén jött a válasz az 56. percben. Alexist ismét érdekes módon buktatták a büntetőterületen belül, ám ezúttal is néma maradt a síp, nem úgy a 69. percben. Ekkor ugyanis Ramos buktatta Iniestat és ezt már nem lehetett nem megítélni. A végrehajtó Messi volt, aki mostanában hadilábon állt a büntetők végrehajtásával, ám ezúttal remekül tekert a kapu jobb alsó sarkába, Cassilasnak esélye sem volt. A mérkőzés legjobbja Iniesta volt, élt a pályán, remekül játszott, nem tudták megfogni. Az ő remek passzát követően Xavi lépett ki helyzetben és köszönte szépen kihasználta a lehetőséget, 3-1 volt a katalánoknak. Ez az előny már megfelelőnek tűnt a visszavágóra a madridiak számára az idegenben lőtt gól volt a legjobb dolog. Ezt követően egy hatalmas ziccert hagyott ki a Barca és 4-1 helyett más lett az eredmény. Ha belövik talán már el is dőlt volna  a párharc, ám Valdes csak úgy mint tavaly idén is megmutatta, hogyan kell gólt ajándékozni a Madridnak. 

Emlékezhettek rá, hogy tavaly még a mérkőzés elején adott remek labdát, mellyel ziccerben törhetek kapura a galaktikusok és ki is használták azt. Nos, tegnap este az ötösön belül próbálta meg lecselezni Di Mariat, de az argentín ügyesebb volt, elvette a labdát és csaknem három méterről a kapuba gurított, ezzel beállítva a 3-2-es végeredményt és nyitva hagyva a párharcot. A visszavágót jövő szerdán játsszák a Bernabeu stadionban.

Valdes tette után felerősödtek azok a hangok, mely szerint kapust kell vennie a klubnak, hiszen a katalán kapus rengeteget hibázik és nem üti meg a Barcelona szintjét. Volt olyan szurkoló aki azt mondta: "Ha a Real Madrid megnyeri a szuperkupát akkor kénytelenek lesznek meghívni Valdest a bulire, hiszen ez így illik..."


Barcelona-Real Madrid 3-2 (0-0)
Gól: Pedro, Messi, Xavi, illetve, Ronaldo, Di Maria


Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése