2012. augusztus 24., péntek

Európa Liga: Harc a főtábláért 1. forduló

Katt a képre, nagyít és jobban láthatóvá válik
Arról már külön egy-egy cikkben beszámoltunk, hogy a két magyar érdekeltségű csapat a DVSC és a Videoton mit játszott. Most nézzük a maradék 28 párharcot, vannak meglepetések, érdekes eredmények, eldőlt párharcok és nagyon nyitottak is. Nem térünk ki minden mérkőzésre csak párra. Tét a főtáblára jutás, a visszavágókat jövő csütörtökön rendezik majd.  

A Honvédot kiejtető Anzhi a holland Az Alkmar csapatával csapott össze, remek párharcnak ígérkezett, és a visszavágóra is maradtak izgalmak, hiszen az orosz klub 1-0-ra tudott diadalmaskodni hazai pályán.

A Tromsö együttese egy gólzáporos mérkőzésen 3-2-re nyert hazai pályán a szerb Partizan Beográd ellen, nagyon nehéz lesz a norvégoknak megtartani előnyüket a szerb pokolban jövő héten.

A Steaua Bucarest és a CSZKA Moszkva némileg hátra dőlhet, hiszen egy illetve két gólos győzelmet arattak idegenben úgy, hogy gólt sem kaptak. Hazai pályán hozni kell a kötelezőt és ott vannak a főtáblán.

Némi meglepetésre a Newcastle csapata nem tudott nyerni az Atromitos otthonában, a felek 1-1-es döntetlent játszottak, a döntés jövő héten Newcastleban lesz.

Bajba került viszont a Heerenveem csapata, mely idegenben szenvedett 2-0-ás vereséget a Molde otthonában és idegenben lőtt gólja sincsen. A visszavágón nagyon figyelniük kell és bravúrra lesz szükség ha tovább akarnak jutni. Egy másik holland gárda a Twente is bajban, hiszen 3-1-re kikaptak a török Bursaspor vendégeként, így itt is félig meddig csoda kell a fordításhoz, pozitívum, hogy van idegenben lőtt gól. A harmadik holland csapat a Feyenord helyzete sem rózsás, hiszen a Sparta Praha ellen hazai pályán 0-2-ről hozták vissza a meccset 2-2-re, így ha tovább akarnak jutni akkor Prágában kell kiharcolniuk azt.

A főtáblán érezheti magát a Young Boys és a Club Brugge, mind a két együttes idegenben aratott 3-0-ás győzelmet. ezt aligha fordítják meg az ellenfelek, utóbbi esetében a Debrecen.

A Liverpool számára tovább sem megy a szekér, ám sikerült 1-0-ra nyerni a skót Harts otthonában, igaz a gólt nem ők szerezték, hanem a skót csapat talált a saját hálójába. A főtábla küszöbére került a tavalyi spanyol meglepetés csapat a Levante, mely szinté Skóciában lépett pályára és nyert 2-0-ra a Motherwell ellen.

Huszti Szabolccsal a soraiban igazi gólzáport rendezett a  Hannorcer csapata, mely 5-3-ra győzött idegenben a Slask Wroclaw otthonában. Úgy tűnik a magyar középpályás csapata főtáblás lesz. Az Inter csapat is viszonylag kényelemben érezheti magát, hiszen a román Vaslui otthonában aratott 2-0-ás győzelmet. A másik olasz résztvevő a Lazio csak úgy mint az Inter 2-0-ra diadalmaskodott idegenben a szlovén Mura ellen. 

Kiütéses sikert aratott a Bilbao csapata a finn HJK felett ez annyit takar, hogy a spanyol gárda hazai pályán 6-0-ra nyert, így a visszavágó már csak formalitás lesz. Ugyan ebben a cipőben jár a PSV, mely idegenben aratott 5-0-ás győzelmet a Zeta ellen így szintén kényelemben érezheti magát.

További eredményeket megtaláljátok a képre kattintva kinagyít, jobban láthatóvá válik. 

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése