2012. július 24., kedd

Inzaghi döntött, szögre akasztja a stoplist


Egy újabb legendás labdarúgó vonul vissza Filippo Inzaghi személyében. Habár több kérője is volt, Málaga, Watford, Atalanta és több MLS csapat a 38 esztendős csatár hosszas gondolkodás után úgy döntötte felhagy a profi labdarúgással és szögre akasztja a stoplist. A milánói klub bejelentette, hogy Inzaghi nem hagyja el a klubot, hanem utánpótlás edzőként folytatja tovább. Hosszas ódákat lehetne zengeni karrierjéről, nézzük meg a legnagyobb sikereit, legemlékezetesebb pillanatait.

A csatár Piacenza városában született és az ottani ifjúsági csapatban nevelkedett. A felnőttek közt is itt mutatkozott be 1991-ben, két alkalommal kölcsön adták a Leffe és a Verona együttesének, míg nem a Parma megvette, ám nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ezt követően leigazolta az Atalanta, ahol egy szezont töltött, de ez a szezon az egyik legnagyobb szezonja volt, hiszen 24 találatával gólkirály lett, és ez a 24 találat máig klubrekordnak számít. Remek teljesítményére felfigyeltek a top csapatok és a Juventus lett a befuto, melyben 121 mérkőzésen 58 találatot jegyzett. 2001-ben következett karrierje utolsó állomása az AC Milán csapata, ahol 202 meccsen 73 gólt jegyzett. Emellett tíz éven keresztül volt olasz válogatott és 57 meccsen 25 gólt lőtt.


Számtalan sikert ért el mind klubjaival, mind pedig a nemzeti csapattal, emeljünk ki ebből párat. Az olasz válogatottal világbajnoki címet és EB ezüstérmet szerzett. Kétszeres Bajnokok Ligája győztes és három alkalommal nyert olasz bajnokságot. Sokat elárul róla, hogy a második legeredményesebb játékos 70 góllal az európai kupák történetében Raul mögött. Klubjaiban és a nemzeti csapatban 680 alkalommal lépett pályára hivatalos mérkőzésen és ezeken  313 gólt szerzett.

Utóbbi számmal ötödik az olasz örök ranglistán:

1. Silvio Piola 364 gól
2. Giuseppe Meazza 338 gól
3. Roberto Baggio 319 gól
4. Alessandro Del Piero 318 gól
5. Filippo Inzaghi 313 gól

Egy remek labdarúgó hagyta abba aktív pályafutását.

Kedveld facebookos oldalunkat és légy tagja közösségünknek, ha megteszed üzenőfaladon megjelennek a friss híreink. Íme az oldal: http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése