2012. július 19., csütörtök

Gruborovics tripla az Európa Ligában! Ki is ez a magyar fiú?

Ha feltenném hazánkban azt a kérdést, ki is az a Gruborovics Tamás nem sokan tudnák rá a válasz, még azon emberek közül sem akik szeretik a sportot. Nos, nézzük ki ő és miért is figyeltünk fel rá ennyire. 

Gruborovics jelenleg a finn bajnokságban játszó JJK Jyväskylä csapatának középpályása. Karrierje során ez az ötödik finn klub melyben szerepel és kijelenthetjük, karrierének legszebb éveit éli. Csapata indulhatott az Európa Liga idei selejtezőküzdelmeiben és az első fordulóban a norvég Stabaekk csapatát búcsúztatták. Az összetett eredmény 4-3-ra az ő javukra billent, Tamás remek játékkal és egy góllal vette ki a részét a párharcból. Emellett a finn bajnokságban 17 fordulót követően 10 góllal holtversenyben vezeti a góllövőlistát, mely középpályás lévén kitűnő mutató. Csapata viszont sajnos az idei szezonban nem szerepel jól, hiszen csupán 10. a 12 csapatos finn ligában.

A mai napon a JJK Európa Liga meccset játszott hazai pályán a montenegrói FK Zeta csapatával. A találkozót a finn csapat nyerte 3-2-re és a csapat mindhárom találatát a magyar középpályás Gurborovics Tamás szerezte. 

Tamás Magyarországon született Szegeden, ám még kisgyerekként Finnországba került, oda költözött az egész család. Édesapja is labdarúgó volt és a kis Gruborovics is gyermekkora óta focizik. Jelenleg 27 esztendős és élete nagy álma, hogy szerepelhessen a magyar labdarúgó válogatottba. Ezt már több interjú alkalmával elmondta. Remek teljesítménye és gólja felhívhatják Egervári Sándor szövetségi kapitány figyelmét, mondhatjuk úgy is, hogy Tamás remek ajánlólevelet küldött a kapitánynak.

A továbbiakban sok sikert kívánunk Tamásnak a szezon során, illetve teljes szívből kívánjuk, hogy teljesüljön vágya és magára ölthesse a címeres mert.

Kedveld facebookos oldalunkat és légy tagja közösségünknek, ha megteszed üzenőfaladon megjelennek a friss híreink. Íme az oldal: http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése