2012. június 14., csütörtök

Mario a "varázsló" Hollandiának sem kegyelmezett


Gomez megállíthatatlan volt, így Németország a portugálok után Hollandiát is lelépte. A csoportban még semmi nem dőlt el, mind a négy csapatnak van esélye a továbbjutásra, persze a legnagyobb a hat pontos németeknek, ám még az ő továbbjutásuk sem száz százalék. 

A találkozót Hollandia kezdte jobban, Van Persie révén akár a vezetés is meglehetett volna, ám a csatár immáron az EB-n sokadszorra nem találta el jól a labdát. A túloldalon Özil válaszolt egy 22 méteres sistergős bombával, mely a bal kapufán csattant. Az első gól a 24. percben született egy remek játék után, Schweinsteiger adott remek ütempasszt Gomeznek aki köszönte és két védő közt befordulva a labdát elhintette a jobb alsó sarokba. Nem sokkal ezután Badstuber növelhette volna a Nationalelf előnyét, de fejese három méterről Stekelenburgot találta telibe. Ami nem sikerült Badstubernek az sikerült a 38. percben Gomeznek. Az előkészítő ezúttal is Schweinsteiger volt, remek passzát követően Gomez kissé kiszorított helyzetből az ellenkező kapufa mellé tekerte a labdát. Magabiztos előnnyel mehettek a szünetre Özilék.

A második játékrész viszonylag eseménytelen első húsz percet hozott. Érthetetlen módon Robbenék nem támadtak le és hiányzott a tűz az akarat. Viszont pár távoli próbálkozást követően kezdtek felpörögni, magukra találni aminek eredménye is lett. A 73. percben Van Persie jelezte megérkezett a kontinensviadalra és a német védő lábai között elsuhanó lövése bombaerővel csapódott a hálóba. Ezzel nyílttá vált a találkozó, vérszemet kaptak a hollandok, Joachim Löw remek ütemben cserélt, mellyel megtörte az iramot. A végén Klose majdnem begyötört egy gólt  Stekelenburg segítségével. A végén a németek húzták az időt és nem engedték ki kezükből a találkozót.

A csoportban semmi nem dőlt el, a németeknek hat ponttal remekül állnak a nulla pontos hollandoknak pedig maradt esélyük, ám az már nem csak a saját kezükben lesz.

B csoport 2. forduló:
Harkiv, Metaliszt Stadion, 37 750 néző. Vezette: Eriksson (svéd)
Németország - Hollandia 2-1 (2-0)
Gól: Van Persie (73.), ill. Gomez (24., 38.)

Forma
1.Németország22003:16
2.Portugália21013:33
3.Dánia21013:33
4.Hollandia20021:30

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése