2012. június 14., csütörtök

Beharangozó: Olaszország-Horvátország

Folytatódik az EB, ezúttal a C csoport második fordulójával. Remek küzdelem várható az olasz-horvát párharcon. Nézzük, hogyan vették az első kanyart a csapatok és milyen egymás elleni múlttal rendelkeznek.

C csoport 2.forduló Poznan:
Olaszország - Horvátország 18:00 (m1)

Hivatalos kezdőcsapatok:
Olasz:
Buffon, Maggio, Chiellini, Bonucci, Motta, Marchisio, Giaccherini, De Rossi, Pirlo, Balotelli, Cassano
Horvát:
Pletikosa, Strinić, Ćorluka, Schildenfeld, Rakitić, Vukojević, Modrić, Srna, Perišić, Jelavić, Mandžukić

Olaszország: Remekül játszottak az első fordulóban a címvédő spanyolok ellen és sikerült elcsenniük egy pontot. Ami a ma esti meccset illeti, remek mérkőzés várható, hiszen egy nagyon jól összerakott horvát csapattal találkoznak. Egy esetleges olasz vereség nehéz helyzetbe hozná Balotelliéket.

Horvátország: Győzelemmel kezdték az EB-t, Írország csapatát győzték le és így jelenleg vezetik a csoportot. Ha ma este sikerülne megverni az olaszokat akkor a horvát csapat akár tovább is juthat.

Múltidéző:  A  két csapat egymás elleni múltja nem nyúlik vissza túl messzire, hiszen a rendszerváltás óta beszélhetünk horvát csapatról, előtte Jugoszlávia részeként szerepeltek. Eddig öt alkalommal csaptak össze a felek és a  mérleg meglepő, mivel 3 horvát siker és két döntetlen született eddig, tehát az olaszoknak még nem sikerült nyerniük mai riválisuk ellen. A két csapat közti legnagyobb különbség az utolsó meccsükön volt 2006-ban akkor 2-0-ra diadalmaskodtak déli szomszédaink.

Egymás elleni meccsek: OLASZORSZÁG - HORVÁTORSZÁG
16.08.06BAROlaszországHorvátország0 : 2
08.06.02VILOlaszországHorvátország1 : 2
28.04.99BARHorvátországOlaszország0 : 0
08.10.95EURHorvátországOlaszország1 : 1
16.11.94EUROlaszországHorvátország1 : 2

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése