2012. június 14., csütörtök

Az orosz válogatott nagy árat fizethet szurkolói miatt!

Az ilyen huligánok miatt miért bűnhődjön egy csapat?
Mint ismert az orosz szurkolók rengeteg gondot okoztak az EB ideje alatt. A csehek elleni első mérkőzésen balhéztak a stadionban, illetve a lengyel mérkőzés előtt számtalan alkalommal összecsaptak a hazai szurkolókkal, melynek súlyos sérültjei is lettek. Ezen incidensek után az UEFA nem mindennapi büntetést szabott ki az orosz szövetségnek. Nem is az a 120 ezer euró okozza a problémát, melyet büntetésként kaptak, hanem az a hat pontos levonás ami a 2016-os EB selejtezőn kaphat csapat.

Miért kéne bűnhődniük nekik?
A dolog úgy szól, ha ilyen jellegű problémák, incidensek lépnek fel  az orosz szurkolókkal a selejtezőkig, akkor a válogatott mínusz hat pontról kezdi el a selejtezőket ami óriási hátrány és akár a továbbjutásba is kerülhet. Ez ellen a döntés ellen az orosz szövetség fellebbez, mivel a csapatnak semmi köze nincsen a szurkolókhoz és azoknak a viselkedéséhez. Miért sújtsák a csapatot ilyen büntetéssel, mikor ők nem tehetnek arról, hogy orosz futballhuligánok azt teszik amit?

Véleményem szerint ez nagy butaság az UEFA illetékeseitől! Pénzbírság rendben van ez természetes ilyen esetben, viszont inkább próbálják meg kiszűrni azokat akik ezt tették és kitiltani őket minden sportrendezvényről. A focistáknak semmi közük ehhez a dologhoz!

Nektek mi a véleményetek? Szerintetek ez így fair?

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése