2016. január 9., szombat

Footgolf vb: Nem lesz címvédés!

Túl vagyunk a II. footfolf világbajnokság harmadik játéknapján, az egyéni verseny mezőnye pedig a 2. fordulón. A 230 versenyzőt számláló mezőnyt a versenykiírások értelmében megszelektálták, a döntő játéknapon, a 3. fordulóban csak a legjobb eredménnyel rendelkező 140 versenyző vehet részt. A 16 csapatos magyar küldöttségből 9 rajthoz állhatnak majd az utolsó játéknapon, ám azt már most kijelenthetjük, hogy nem lesz címvédés, s szinte biztos, hogy magyar érem sem. A legjobb tízbe azonban még odaérhet Németh Gábor egy extraklasszis teljesítménnyel.

A táblázatra tekintve hiányérzetünk lehet, hiszen a döntő játéknapja előtt magyar versenyző nincsen a közvetlen élmezőnyben. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz a verseny, a mezőny pedig bomba erős, ám erre nem számítottunk. Önmagában a tény, hogy kilencen is ott vannak a legjobb 140-ben nem rossz, de egyetlen magyar sem tudott klasszis teljesítményt elővenni a tarsolyból, pedig tudjuk, hogy vannak akik képesek erre. 

A második forduló legnagyobb vesztese Varga Gábor és Bíró László. Egyiküknek sem sikerült jól az etap, nyolcvan fölötti rúgással értek be, s bár továbbjutó helyről vágtak neki a megmérettetésnek, végül pont lemaradtak a továbbjutást érő helyekről, azt a bizonyos vonalat az orruk előtt húzták meg.

Jót ment Gelencsér Gábor, aki ezzel a kiesőzónából csusszant át a továbbjutók közé, míg a 2. forduló legjobb magyarja Nagy Balázs lett, tízzel megjavítva első eredményét, s ezzel szintén a továbbjutók közé kvalifikálta magát. A magyar bajnoki címvédő Bogár Krisztián nullás kört hozott, mellyel beérte az első körben jól teljesítő Tajtyi Róbert, Balázsi Csaba, Lengyel Béla hármast, akik azonban nem tudták megfejelni a jó teljesítményt, s pluszosan zártak, így összetettben visszább csúsztak. 

A világbajnoki címvédő Lengyel Béla plusz négyel (+4) áll a versenyben, míg az éllovas Reyes Enrigue mínusz tizenkettővel (-12) vezet, így kijelentetjük, hogy a címvédés elmarad, új világbajnokot fognak avatni vasárnap. Ám, hogy ki lesz az, még nem tudhatjuk, az élmezőny roppant sűrű, s egy forduló alatt is hatalmasat lehet bukni.

Legjobb magyarként Németh Gábor áll, mindkétszer sikerült nullásra hoznia a pályát, ez jelenleg a 29. helyre elegendő, ám egy extraklasszis teljesítménnyel az utolsó körben nagyot lehet robbantani, s oda lehet érni az élmezőnybe, az első tízbe.


Ami az egyéni verseny összetett állását illeti, van miről beszélnünk, van változás bőben az első fordulóhoz képest. A hazaiak versenyzője Mendive Alejo nem tudta megismételni mínuszos produktumát, így kicsúszott az első tízből, ahogyan az amerikaiak játékosa Godfrey Jordan és a chilei Berrios Daniel is. 

Hatalmasat ment Reyes Enrique, a mexikóiak meglepetésembere, a mínusz kilences (-9) produktumot nehéz hova tenni, ahogyan a szlovák Kozák Jánét is. Előbbi ezzel átvette a vezetést a tabella élén, míg utóbbi feljött a dobogó legalsó fokára. Az első karika után vezető Otero Christian másodikként ott van továbbra is, s pátyolgatja a hazai reményeket, csak az egymás elleni összevetésben marad el az éllovas mexikóitól. Ha a táblázatra tekintünk, láthatjuk, hogy milyen szoros az élmezőny, megtippelni sem lehet, hogy ki lesz a világbajnok. Fantasztikus játéknap elé nézünk vasárnap.


Ami a folytatást illeti, ma, tehát szombaton a csapatküzdelmek zajlanak, előbb az elődöntő, majd pedig a finálé következik, este a sportág történetében először világbajnok országot avatnak majd. Ennek eredményével a FociClub.hu jelentkezni fog. Míg vasárnap jön a mindent eldöntő nap, az egyéni verseny befejezése, s a világbajnok kihirdetése. Tartsanak velünk akkor is, s keressék összefoglaló cikkünket weboldalunkon.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése