2015. december 26., szombat

Man. United: Új csatár jöhet, de nem sztárcsatár...!

Inog a kispad Van Gaal alatt, a Manchester United ugyanis nem úgy teljesít, ahogyan azt a klubvezetők, illetve a szurkolók elvárják. A holland szakember érezésekor totális támadójátékra lehetett számítani, idén azonban örülniük kell a szurkolóknak, ha kedvenceik egyszer beveszik az aktuális ellenfél hálóját. Gondok vannak a csatársorban, így újabb támadó érkezhet a télen. 

A nyáron két ifjú titán Martial és Depay érkezett Rooney jobbjára, illetve baljára, ám egyikük sem úgy teljesít, ahogyan azt elvárják. Az ifjú francia négy gólos, s ezzel társházi gólkirály Mata oldalán. A PSV-től érkező holland tehetség csupán kettőig jutott, ahogyan Rooney is. Hogy lehetséges, hogy három ilyen kvalitású csatár csupán 8 gólt hoz össze fél szezon alatt!? A vezetőedző a hibás, netán más a probléma? Ezekre nyilván nem mi fogjuk megadni a választ. Egy azonban biztos, riválist kaphat a trió, ám nem sztárcsatár érkezéséről ír a Daili Mirror.

Azok számára, akik követik a Bundesliga eseményeit, immáron sokat mondó Yoshinori Muto neve, ám sokak még nem is találkoztak vele. A 23 esztendős japán válogatott csatár ugyanis a nyáron érkezett Európába, s jelenleg a Mainz támadósorát erősíti. Hamar a szurkolók szívébe lopta magát, 17 bajnokin 7 gólig és 4 gólpasszig jutott, s úgy fest, hogy teljesítményével felkeltette Van Gaal figyelmét. A Mainz nyáron 2,8 millió euró ellenében szerezte meg Muto játékjogát, most pedig 10 millió eurót is kaphat akár érte. 

Érdekes, hogy Hernandez nem kellett a Vörös Ördögöknek, a mexikói pedig egymaga több gólt szerzett a Leverkusen színeiben német bajnoki meccseken, mint a United támadósora. Chicharito 14 bajnokin 11 gólnál tart, a szezon egészét figyelembe véve pedig 25 meccsen 19-nél jár.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése