2015. augusztus 24., hétfő

Balotelli: "Megváltoztam..."

Mario Balotelli karrierje holtponton van, az olasz támadó elvesztette renoméját, s nagyon mélyre süllyedt. Liverpoolban nem számolnak vele, olyannyira, hogy az ifikkel edz, s várja a megváltás lehetőségét. Egy utolsó szalmaszál úgy fest, hogy még jár a renitens labdarúgónak, aki viselkedése miatt tart ott ahol...! "Ideje lenne elkezdeni focizni, a bohócok helye a cirkuszban van..." - Őszi Ádám főszerkesztő FociClub.hu 

Nagy olasz reménység jelent meg az Interben, majd 2010-ben a Manchester City lecsapott rá, Mancini keze alatt először ment a játék, ám mint ahogyan eddig mindenütt, a Polgároknál is kitelt Balotelli becsülete, olyannyira, hogy még a csapat trénerét is megverte kis híján tréningen. Karrierje igen mélypontra jutott, a bulvármédiában jobban szerepelt, mint valaha, ám a pályán egy tehetségtelen amatőrnek mutatkozott enyhe túlzással, már amikor lehetőséghez jutott. A mentőövet az AC Milan nyújtotta, ám a forgatókönyv hasonló volt, bár nem olyan kritikus, inkább szürke, ahogyan maga a legendás klub is. 

Liverpoolba szerződött, ahol pedig mondhatni kettétört karrierje. Egy esztendő alatt 28 mérkőzést játszott, s csupán 4 gólt szerzett, a rá helyezett nyomás, az elvárások és a már említett renitens viselkedési forma oda juttatta, hogy Rodgers elköszönt tőle, s az ifikhez száműzte edzeni, míg nem talál magának új klubcsapatot.

Ez az új klubcsapat lehet az AC Milan, mely másodszor nyúlhat bele a gödörbe Balotelliért. Vételárat és részleteket egyelőre nem tudunk, egy beszélgetés azonban kiszivárgott, a Gazetta World hasábjain olvasható Mihajlovic az AC Milan vezetőedzőjének monológja és Mario Balotelli ígérete. A párbeszéd állítólag Fireznében történt, ahol a milánóiak 2-0-ás vereséggel kezdték mag a bajnoki évadot.

Mihajlovic így fogalmazott - "Az első leszel, aki megérkezik, és az utolsó, aki távozik az edzésekről. Mindig a legjobb teljesítményedet kell nyújtanod, különben azt veszed majd észre, hogy a csomagjaid ki lesznek dobva Milánóból."

Így reagált a kemény elvárásokra Balotelli - "Megváltoztam! Az apámmal történtek miatt... Megígérem, nem hagylak cserben!" - a 25 esztendős labdarúgó nemrég vesztette el édesapját.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése