2015. augusztus 18., kedd

Piquet nagyon elmeszelhetik! - "Sz@..k a k..va anyádra!"

Súlyos, példát statuáló eltiltás várhat az FC Barcelona mostanság renitensnek mondható labdarúgójára Gerard Piquére, aki hétfő este a spanyol Szuperkupa visszavágóján a partjelző verbális megsértéséért kapott pirosat. Az ügy a zöldasztalnál folytatódik. 

Shakira kedvese a visszavágó 56. percében vetette el a sulykot, egy leshelyzetet reklamált hevesen, s olyan szófordulat hagyta el a száját, melynek következtében Carlos Velasco Carballo játékvezető azonnal felmutatta a pirosat. A hivatalos jegyzőkönyvben a spanyol sajtó értesülései szerint a következő áll - "Sz@..k a k..va anyádra!"

A verbális sértésnek is vannak határai, kérdés azonban, hogy ezért milyen büntetés jár. A sajtó belső információkra hivatkozva arról ír, hogy a minimális büntetés a 4 mérkőzés, de akár 12 találkozóra is kiterjedhet a büntetés.

Sokan ezen felhördülnek, mondván a tettleges durva és szándékos szabálytalanságokért sokszor ennél sokkalta enyhébb büntetést szabnak ki. Ott pedig olyankor az emberi egészség, egy-egy karrier lehet a tét. Ezt azonban mindenki döntse el magában, nem kívánunk állást foglalni.

Amennyiben a minimális, esetek többségében kiszabott 4 mérkőzésre szóló eltiltást kapja Pique, abban az esetben az Athletico Bilbao elleni rajt mellett a Malaga, az Atletico Madrid és a Levante elleni bajnokit kell kihagynia.

A Bilbao egyénként a Nou Campban is megtréfálta a Barcát (Részletekért KATT)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése