2015. február 12., csütörtök

Újabb edzőmenesztés a Premier Leagueben

Az Aston Villa labdarúgócsapata az ötödik klub a Premier League idei kiírásában, melynek kispadján személyi változás következik be. A birminghami klub vezetése szerda este hivatalosan is bejelentette a vezetőedző Paul Lambert menesztését. 

"Az Aston Villa felbontotta Paul Lambert szerződését. A Leicester City elleni vasárnapi FA-kupa-mérkőzésre Scott Marshall pályaedző és Andy Marshall kapusedző készíti fel a csapatot." - jelent meg a hír a szerda esti közleményben.

Az Aston Villa ugyanis jelen állás szerint kieső, s utóbbi tíz mérkőzésén nyeretlen maradt az együttes, ebből pedig hét alkalommal pont nélkül távozott a gyepről. Az egész szezont figyelembe véve is csak öt győzelme van az együttesnek. A szezont mondhatni álomszerűen kezdte a csapat, Paul Lambert vezetésével hamar négy győzelemre tett szert a gárda, ennek tükrében pedig négy éves szerződést kapott a vezetőedző. Ezt követően azonban nem jöttek az eredmények, s 25 forduló elteltével a győzelmek száma csak egyel gyarapodott a szezon elejéhez képest. A klub komoly válságban van, a kiesés szele igen közeli. Ami pedig szintén nagyon rossz mutató, az a lőtt gólok száma, ugyanis 25 mérkőzésen mindössze 12 alkalommal sikerült az ellenfelek hálójába találni ez pedig tízzel kevesebb, mint a második leggyengébb mutatóval rendelkező Leicester.

Az i-re a pontot a kedd esti Hull City elleni vereség tette fel, ezt követően döntöttek a vezetőedző távozása mellett. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése